Maak een sollicitatieformulier (met screeningvragen) per vacature
Maak een sollicitatieformulier (met screeningvragen) per vacature

Screen kandidaten beter met een uniek sollicitatieformulier per vacature

Émilie Némorin avatar
Geschreven door Émilie Némorin
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als kandidaten solliciteren wil je dan specifieke vragen stellen en kunnen filteren op hun antwoorden? Volg onderstaande instructies om een, aan elke vacature aangepast, sollicitatieformulier te maken.

1. Klik op een vacature waarvoor je een sollicitatieformulier wilt creëren en klik op Bewerken.

2. Klik op Sollicitatieformulier.

Er zijn verschillende secties in het sollicitatieformulier die je kunt bewerken.

Screeningvragen

Screeningvragen helpen je om kandidaten sneller te filteren.

1. Selecteer in het Screeningvragen gedeelte, een template rechtsbovenaan of klik op + Nieuwe toevoegen om screeningvragen aangepast voor deze vacature te maken.

2. Kies een Antwoord soort.

📌 Andere opties zijn Cijfer, Salaris, Videoantwoord, Bestand toevoegen, Infobox en Juridisch.

3. Vul de vraag in.

4. Kies rechtsboven of je de vraag optioneel of verplicht wilt maken voor de sollicitanten.

5. Klik op de toggle om van een screeningvraag een knock-out vraag te maken. Met knock-out vragen kan je automatisch kandidaten afwijzen die niet voldoen aan de vereisten van de vacature.

Kies een gediskwalificeerde antwoord en een afwijzingsreden. Kandidaten die met dit antwoord op een screeningvraag reageren, worden automatisch gediskwalificeerd.

Je kan de volgende type screeningvragen als knock-out vragen kiezen:

Ja/Nee, Enkele keuze, Meerkeuze.

⚠️ Als de door jou gekozen afwijzingsreden gekoppeld is aan een geautomatiseerde actie, zal dit meteen getriggerd worden nadat de kandidaat heeft gesolliciteerd.

6. Klik op Zichtbaar voor iedereen om de zichtbaarheid van de screeningvraag in te stellen.

• Zichtbaar voor iedereen: alle teamleden met de juiste gebruikersrollen kunnen de screeningvraag en het antwoord zien.

• Zichtbaar voor geselecteerde: alleen geselecteerde teamleden en / of hiringrollen kunnen deze screeningvraag bekijken.

Herhaal bovenstaande voor alle screeningvragen die je wilt stellen. Je kunt de screeningvragen aanpassen door te klikken op het potloodicoon in de rechterbovenhoek van elke vraag.

Persoonlijke informatie

Kies welke gegevens sollicitanten moeten verstrekken en of ze vereist, optioneel of, als deze aan sollicitanten niet getoond hoeft te worden, verborgen is.

Klik op Opslaan aan de rechterkant om je instellingen op te slaan als je klaar bent met het aanpassen van je sollicitatieformulier.

Gebruik je multi-language en wil je screeningvragen in meerdere talen toevoegen?

Voor het geval, dat je een vacature in meerdere talen op je werken-bij site hebt geplaatst, moet je de screeningvragen vertalen naar elke taal waarin de vacature getoond wordt. Dit doe je door:

1. De vacature te bewerken en naar het tabblad Sollicitatieformulier te gaan.

2. In het talenpanel selecteer je de taal waarin je de screeningvraag wilt vertalen.

3. Klik op het potloodicoon om de vertaling van elke screeningvraag in te geven en de vertaalde vraag op te slaan.

4. Als het icoon van het antwoordtype groen is, dan betekent dit dat er een vertaling voor de vraag in de geselecteerde taal is. Als het nog oranje is, dan betekent dit dat er nog geen vertaling is. Als een screeningvraag niet vertaald is, dan wordt de vraag in de primaire taal van de vacature getoond.

Let op: Nieuwe screeningvragen toevoegen, bestaande vragen bewerken, of aangeven dat ze verplicht of optioneel zijn moet je in de primaire taal van de vacature doen.

Sollicitatie voorkeuren

• Schakel tussen Tonen/Niet tonen voor Aanmelden via Indeed om te beslissen of je wilt dat kandidaten kunnen solliciteren op je werken-bij site met hun profiel van Indeed. Voor meer informatie: De Solliciteren met Indeed-knop configureren.

• Schakel tussen Tonen/Niet tonen voor Sociale media delen om te beslissen of je wilt dat de knoppen voor het delen met sociale media op de pagina met je vacature worden getoond.

• Schakel tussen Tonen/Niet tonen voor Vacature locatie om te beslissen of je wilt dat de locatie van de vacature op de pagina met je vacature getoond wordt.

Let op: Als je een sollicitatieformulier hebt kun je dit altijd bereiken met de URL "URL van je vacature/c/new".

Bijvoorbeeld als dit de URL van je vacature is:

Dan is de URL van het sollicitatieformulier:

Voorkeur werklocatie

Zorg dat de vraag uitgeschakeld blijft als je geen werkgerelateerde gegevens van je kandidaten wilt verzamelen.

⚠️ Voor klanten met onze Launch- en Start-abonnementen is deze vraag niet zichtbaar, omdat je bij deze abonnementen per vacature maar één locatie kunt toewijzen.

Klik in de rechterbovenhoek op het potlood om de standaardvraag (Welke werklocatie heeft je voorkeur?) te wijzigen in een andere vraag.

Als je de vraag verplicht wilt maken, selecteer dan Vereist in de rechterhoek. Als je de vraag optioneel wilt maken, selecteer dan Optioneel.

Je kunt kiezen voor een vraag waarbij één antwoord mogelijk is of je kunt kiezen voor een meerkeuzevraag.

De antwoorden zijn de locaties die je hebt geselecteerd bij het aanmaken van de functie en kunnen niet worden gewijzigd.

De vraag wordt vervolgens weergegeven op de werken-bij site:

Klik op Opslaan als je klaar bent.

Deze informatie wordt weergegeven op het profiel van de kandidaat zodra ze een keuze hebben gemaakt.