Workflow templates
Templates voor screeningvragen maken en bewerken
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Maak templates van sets van screeningvragen, die je regelmatig gebruikt, om de consistentie en efficiëntie van je wervingsproces te verbeteren.

Als je een vacature bewerkt, kies je eenvoudig een template voor screeningvragen onder Sollicitatieformulier.

Let op: Teamgenoten kunnen screeningvragen alleen bewerken als in hun wervingsrol een vinkje staat bij Templates beheren.

In dit artikel:

Een nieuw template aanmaken

2. Klik op + Nieuw template.

3. Beslis of je een compleet nieuw template wilt maken of dat je een bestaande wilt dupliceren.

4. Geef een naam aan je template, optioneel selecteer of ken je een categorie toe, en klik je op Maken.

5. Een leeg template voor screeningvragen verschijnt. Klik op + Nieuwe toevoegen.

6. Selecteer een antwoordtype.

7. Rechts bovenin kan je selecteren of de vraag voor sollicitanten optioneel of verplicht is.

8. Klik op de toggle om van een screeningvraag een knock-out vraag te maken. Met knock-out vragen kan je automatisch kandidaten afwijzen die niet voldoen aan de vereisten van de vacature.

Kies een gediskwalificeerde antwoord en een afwijzingsreden. Kandidaten die met dit antwoord op een screeningvraag reageren, worden automatisch gediskwalificeerd.

Je kan de volgende type screeningvragen als knock-out vragen kiezen:

Ja/Nee, Enkele keuze, Meerkeuze.

9. Klik op Zichtbaar voor iedereen om de zichtbaarheid van de vraag te beheren.

10. Klik op Opslaan of Opslaan en een andere toevoegen.

Sla een bestaande set van screeningvragen op als template

1. Ga naar de vacature waar je de set van screeningvragen al gebruikt en klik op Bewerken.

2. Ga naar Sollicitatieformulier.

3. Klik naast Screeningvragen op Aangepast voor deze vacature en selecteer Als template opslaan.

4. Geef een naam aan je template, optioneel selecteer of ken je een categorie toe, en klik je op Maken.

5. Je template verschijnt nu onder Instellingen > Templates > Screeningvragen. Als je het template in de instellingen aanpast, dan wordt het in alle vacatures, die dit template gebruiken, aangepast.

Let op: Screeningvragen bewerken in een vacature die een template gebruikt, past het template zelf niet aan. De set van screeningvragen wordt dan aangepast voor de betreffende vacature.

Templates beheren

Onder Instellingen > Templates > Screeningvragen, klik op de ster naast een van je templates om deze als standaard in te stellen. Als je een template als standaard instelt dan wordt dit in alle nieuwe vacatures gebruikt.

In het template kun je naast de naam van een template ook klikken op ... om deze als standaard in te stellen, te dupliceren of te verwijderen. Hier zie je ook hoe vaak en in welke vacatures het template gebruikt is.

Templates herschikken

Sleep en zet templates voor screeningvragen in de gewenste volgorde in hun categorie neer om ze gemakkelijk te vinden.