Locaties
Mathieu Lubrun avatar
Geschreven door Mathieu Lubrun
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als je team vanuit meerdere locaties werkt, kun je vacatures en aanvragen gemakkelijk organiseren door er in Recruitee specifieke locaties aan toe te wijzen. Bovendien kun je de profielen van kandidaten voorzien van een tag met hun voorkeurslocatie. Op die manier blijft alles netjes en georganiseerd.

⚠️ Als je niet bevoegd bent om locaties te beheren, kun je de bevoegdheden aanvragen bij je administrator

Een nieuwe locatie aanmaken

Je kunt bij Instellingen > Bedrijf > Locaties beginnen met het aanmaken van nieuwe locaties.

Klik op + Nieuwe locatie om een nieuwe locatie aan te maken.

📌 De naam en details van een locatie kun je in verschillende talen vertalen. De talen die worden weergegeven zijn gebaseerd op de talen die je hebt geselecteerd in Instellingen > Bedrijfsinstellingen > Talen.

💡 Als je kandidaten een meer gelokaliseerde ervaring wilt bieden, zorg er dan voor dat je de locatie vertaalt in de taal van de vacature.

Geef de locatie een naam en selecteer een land en een stad. Je kunt ook een "Openbare notitie" toevoegen. Deze kan worden weergegeven op de vacaturepagina. Klik op Opslaan om de nieuwe locatie op te slaan.

Een locatie bewerken, verwijderen of archiveren

Je kunt een locatie bewerken met het potlood-icoon, die zich rechts van iedere locatie bevindt.

Als je eenmaal een locatie hebt gekoppeld aan een vacature, zullen alle aangebrachte wijzigingen worden toegepast op alle plekken waar deze locatie wordt gebruikt (bijv. vacatures, rapportages en aanvragen). Bij Vacatures bekijken kun je zien op welke vacatures de wijziging invloed heeft.

Met de drie stippen kun je een locatie dupliceren, archiveren of verwijderen.

Alle gearchiveerde locaties kunnen worden teruggehaald of verwijderd.

Wanneer een locatie is gearchiveerd, blijft de locatie gekoppeld en zichtbaar in de vacature in Recruitee, maar verschijnt niet op de werken-bij site waarop de vacature is gepubliceerd. Kandidaten kunnen er niet meer op solliciteren.

Als je, nadat je een vacature hebt aangemaakt, de locatie verwijdert die je eraan hebt gekoppeld, verschijnt het woord Gearchiveerd boven de locatie, om je eraan te herinneren de locatie te wijzigen of de vacature te verwijderen of te archiveren.

💡 In plaats van een locatie te verwijderen, kun je een locatie archiveren om te gebruiken voor rapportages.

📌 Je kunt een locatie alleen verwijderen als die niet is toegewezen aan een vacature.

Zodra je locaties klaar zijn voor gebruik, kun je ze toewijzen aan je vacatures en aanvragen! Je kunt ze ook gebruiken als werklocatie van een kandidaat.

Een locatie samenvoegen

Als je duplicaten hebt, kun je meerdere locaties samenvoegen tot één locatie.

Selecteer twee of meer locaties bij Instellingen > Locatie.

Klik bovenin op Samenvoegen.

Selecteer welke locatie de primaire locatie moet worden. Alle vacatures, voorkeurslocaties en vacature aanvragen die aan de primaire locatie zijn gekoppeld, worden nu gekoppeld aan de geselecteerde locatie en vervangen alle andere locatiedetails.