Alle collectiesKandidatenKandidaaten toevoegen
Krijg kandidaten door doorverwijzingen

Laat je werknemers en sociale netwerken kandidaten naar je doorverwijzen

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Er zijn twee manieren om kandidaten van doorverwijzingen in je Recruitee account te krijgen:

Optie 1 – Kandidaten solliciteren met een aangepaste URL, die de naam van een doorverwijzer volgt

1. Klik op Vacatures in het menu aan de linkerkant > Selecteer de vacature waarvoor je kandidaten die zijn doorverwezen wilt ontvangen.

2. Klik rechtsboven op Delen.

3. Onder Link naar vacature, klik op Kopieer > Plak de link naar de vacature in een tekstverwerker.

Je krijgt bijvoorbeeld "bedrijf.recruitee.com/o/vacature"

4. Voeg "?source=doorverwijzer" aan het einde toe om een aangepaste vacature-link te maken.

Je moet een aangepaste vacature-link maken voor elke doorverwijzer waarmee je werkt.

Bijvoorbeeld, "bedrijf.recruitee.com/o/vacature?source=henkjansen" is de aangepaste vacature-link voor een doorverwijzer met de naam "Henk Jansen".

LET OP:

• Je kunt spaties en hoofdletters in de aangepaste vacature-link gebruiken (bedrijf.recruitee.com/o/vacature?source=Henk Jansen).

• Je moet de doorverwijzingen consistent gebruiken in elke vacature-link. Omdat de brontags hoofdlettergevoelig zijn, worden "henk jansen" en "Henk Jansen" als twee aparte tags geteld. Je moet ze dan later handmatig samenvoegen. Lees meer: Tags en brontags beheren.

5. Stuur de aangepaste vacature-link naar de betreffende doorverwijzer waarmee je samenwerkt, zodat zij deze met potentiële kandidaten kunnen delen.

6. Als een kandidaat het sollicitatieformulier invult via de vacature-link, dan krijgt het in Recruitee aangemaakte kandidaatprofiel de doorverwijzer als brontag en een aangepaste sollicitatiestatus.

Bijvoorbeeld, een kandidaat vult een sollicitatieformulier in via de aangepaste vacature-link "bedrijf.recruitee.com/o/vacature?source=henk jansen". Het kandidaatprofiel dat gemaakt wordt, krijgt als brontag "henk jansen" en "Gesolliciteerd via henk jansen" als sollicitatiestatus.

Optie 2 – Doorverwijzers sturen cv's naar een e-mailadres dat automatisch de cv's in kandidaatprofielen in Recruitee omzet

1. Klik op Vacatures in het menu aan de linkerkant > Selecteer de vacature waarvoor je kandidaten die zijn doorverwezen wilt ontvangen.

2. Klik rechtsboven op Delen.

3. Onder Importeer kandidaten door cv's te mailen naar.., klik op Kopieer. Dit is het e-mailadres van de inbox van de vacature.

4. Stuur dit e-mailadres naar de doorverwijzers waarmee je samenwerkt.

5. Als een doorverwijzer een cv naar een inbox van een vacature stuurt, dan verwerkt Recruitee de cv automatisch tot een kandidaatprofiel en zet het in de funnel.

LET OP:

• Voeg per e-mail altijd een echte cv in pdf-formaat als bijlage toe. Dit is de beste manier om ervoor te zorgen dat het systeem de cv correct verwerkt en omzet in een kandidaatprofiel in Recruitee. Als toevallig de cv niet verwerkt wordt, dan vind je de doorgestuurde e-mail, met de bijgevoegde cv, terug in de map "geen-kandidaten". Deze kun je op elk moment omzetten in een kandidaatprofiel.

• Als je meer dan één cv bijvoegt dan neemt Recruitee er willekeurig een en verwerkt alleen die, terwijl de rest niet verwerkt wordt.

• Gebruik altijd een onderwerp in e-mails die je naar de inbox van een vacature stuurt.

• Met deze methode wordt er geen brontag aan het kandidaatprofiel toegevoegd. Je moet dit handmatig doen nadat het kandidaatprofiel is aangemaakt. Lees meer: Kandidaatprofielen bewerken.