ReferralsHub
Werk met aangedragen kandidaten
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De ReferralsHub is ingesteld, nu is het tijd om templates te maken voor vragen over aangedragen kandidaten, aandragers uit te nodigen en meer.

Een template met vragen over aangedragen kandidaten opzetten

Je kunt vragen over aangedragen kandidaten gebruiken om achtergrond informatie over hen te verkrijgen.

2. Maak een nieuwe template of bewerk/dupliceer bestaande template. Je kunt voor elke functie een andere template gebruiken, dus zorg ervoor dat je per specifieke functie of afdeling de vragen toevoegt die je wilt weten

Dit zijn een aantal soorten antwoorden waaruit je kunt kiezen. Je kunt de vragen vereist maken door op de sterretjes te klikken.

3. Je kunt een template als standaard selecteren. De standaardtemplate wordt gebruikt wanneer je de aandraag-functie voor het eerst inschakelt.

De aandraag-functie inschakelen voor je vacatures

1. Ga naar de Vacature-sectie, selecteer de vacature die je open wil stellen voor aangedragen kandidaten, en klik op Bewerken.

2. Ga in de vacature naar het Aangedragen kandidaten-tabblad, en klik op de schakelaar om de vacature open te stellen voor aangedragen kandidaten.

Let op: alleen gepubliceerde en interne vacatures kunnen opengesteld worden voor aangedragen kandidaten kunnen.

3. Vanaf nu kun je een beloning toewijzen en een template voor vragen over aangedragen kandidaat selecteren. Je kunt de vragen hier ook aanpassen naar de specifieke vacature.

Let op: je kunt maar één beloning toekennen aan een vacature. Ga naar ReferralsHub > Beloningen om een beloning toe te voegen, aan te passen of te verwijderen. Je kunt hier ook beloningen toekennen aan je vacatures.

4. De vacature is zichtbaar in je ReferralsHub. Je teamgenoten kunnen vanaf nu mensen aandragen.

Je kunt ook verwijzingen voor vacatures in een bulk inschakelen in de vacature-sectie. Selecteer de selectievakjes naast de vacatures en selecteer Aangedragen beheren in het menu.

Aangedragen kandidaten krijgen en aanspraken beheren

Iedereen die toegang heeft tot je Recruitee-account, heeft automatisch toegang tot je ReferralsHub. Lees meer over het uitnodigen van aandragers en het instellen van je ReferralsHub.

Zodra een kandidaat is doorverwezen, verschijnt deze in een aparte fase Aangedragen-fase in de funnel van de vacature.

Degene die deze persoon heeft aangedragen, en de antwoorden op de vragen over de aangedragen kandidaat, kun je bekijken in het kandidaatprofiel.

Als je op de hoogte wilt worden gehouden van aangedragen kandidaten, ga je naar Instellingen > Profiel > Meldingen. Je kunt meldingen inschakelen voor wanneer de aandraag-mogelijkheid in- of uitgeschakeld wordt, of wanneer er kandidaten worden aangedragen.

Als je aangedragen persoon naar de fase van Aangenomen is verplaatst, verschijnt er een aanspraak op de beloning bij Instellingen > ReferralsHub > Aanspraken. Onder Beheren kun je de aanspraak goedkeuren of afwijzen.

Als je instellingen toestaan dat de aandrager de status van de aangedragen kandidaat kan inzien (dit kan gewijzigd worden bij Instellingen > ReferralsHub > Configureren), zal een goedgekeurde aanspraak verschijnen onder Succesvolle aangedragen kandidaten, en een afgewezen of open aanspraak als Recruitment afgerond.

Je kunt ook teruggaan naar de goedgekeurde en afgewezen aanspraken, om ze, indien nodig, te heropenen.