Beheer tags en bronnen

Gebruik tags om je kandidaten en vacatures beter te organiseren.

Émilie Némorin avatar
Geschreven door Émilie Némorin
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je team gaat zich bezighouden met veel kandidaten en vacatures. Goede recruitment-teams nemen niet alleen snel aan, maar ze zetten een stap extra en voorzien kandidaten van tags. In de loop van de tijd krijg je waardevolle informatie over elke kandidaat en vacature. Je kunt later alles gemakkelijk doorzoeken.

Door zowel je vacatures als kandidaten van tags te voorzien, en je bevindingen te delen, ben je er zeker van dat de juiste feedback bij de juiste mensen in je bedrijf terecht komt.

Beheer je tags

In het menu aan de linkerkant ga naar Instellingen > Workflow > Tags & Bronnen. Je ziet alle tags die je in jouw bedrijfsaccount gebruikt. Je kunt deze tags op alfabetische, omgekeerde alfabetische volgorde en het aantal kandidaten met die tag sorteren.

Je ziet jouw tags voor kandidaten, vacatures en bronnen.

Bekijk alle kandidaten met een tag

Klik op het getal achter een tag om alle kandidaten met die tag te zien.

Maak een nieuwe tag

Klik op het icoon '+ Nieuw'. In het pop-upvenster geef je een naam aan je tag of gebruik je, als je dat wilt, een emoji. Als je klaar bent, klik op Toevoegen

Bewerken of verwijderen van een tag

Om een tag gemakkelijk te bewerken ga je naar Instellingen > Workflow > Tags en bronnen. Selecteer dan het potloodpictogram naast de tag.

Of, als je een tag niet meer nodig hebt, zet een vinkje links naast de naam van de tag en druk op de knop verwijderen die boven de lijst met tags verschijnt. Je kunt meerdere tags selecteren om deze tegelijk te verwijderen.

Belangrijk: als je een tag/bron verwijdert dan worden alle hieraan gekoppelde gegevens uit Recruitee verwijderd en kun je dat niet ongedaan maken.

Tags samenvoegen

Zet een vinkje voor de tags die je wilt samenvoegen, selecteer de knop samenvoegen die boven de lijst met tags verschijnt, en vul de naam van de nieuwe tag in. Klik op “Samenvoegen” om de tags samen te voegen. De oude tags voor alle kandidaten worden gewijzigd naar de nieuwe samengevoegde tag.

Belangrijk: Je kunt alleen dezelfde soort tags samenvoegen - tags voor kandidaten met tags voor kandidaten, tags voor vacatures met tags voor vacatures en tags voor bronnen met tags voor bronnen.

En nu?

Je kunt vacatures ook van tags voorzien om de belangrijkste trends in je talent-acquisitie-strategie te achterhalen. Deze gids helpt je met het volgen van trends bij het werven en feedback.