Kandidaaten toevoegen
Ontvang kandidaten van externe recruiters en bureaus

Hoe krijg je kandidaten van derden in je Recruitee account

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Er zijn twee manieren om kandidaten van externe recruiters en bureaus in je Recruitee account te krijgen.

Optie 1 – Externe recruiters en bureaus versturen sollicitaties van kandidaten via een aangepaste URL (aanbevolen)

1. Klik op Vacatures in het menu aan de linkerkant > Selecteer de vacature waarvoor je van derden kandidaten wilt krijgen.

2. Klik rechtsboven op Delen.

3. Onder Link naar vacature, klik op Kopieer > Plak de vacature-link in een tekstverwerker.

Je krijgt bijvoorbeeld "bedrijf.recruitee.com/o/vacature"

4. Voeg "?source=recruiter/bureau" aan het einde toe om een aangepaste vacature-link te maken.

Je moet een aangepaste vacature-link maken voor elke recruiter of bureau waarmee je werkt.

Bijvoorbeeld, "bedrijf.recruitee.com/o/vacature?source=humancapitalbureau" is de aangepaste vacature-link voor een bureau met de naam "humancapitalbureau".

📌 Je kunt spaties en hoofdletters in de aangepaste vacature-link gebruiken (bedrijf.recruitee.com/o/vacature?source=Human Capital Bureau).

📌 Voor elke vacature-link moet je consistent zijn in de naamgeving van je externe recruiters en bureaus. Omdat de brontags hoofdlettergevoelig zijn, worden "humancapitalbureau" en "HumanCapitalBureau" als twee aparte tags geteld. Je moet ze dan later handmatig samenvoegen. Lees meer: Tags en brontags beheren.

5. Stuur de aangepaste vacature-link naar de betreffende externe recruiter of het bureau waarmee je samenwerkt.

6. Als de externe recruiter of het bureau het sollicitatieformulier invult via de vacature-link, dan krijgt het in Recruitee aangemaakte kandidaatprofiel de externe recruiter of het bureau als brontag en een aangepaste sollicitatiestatus.

Bijvoorbeeld, een recruiter van "humancapitalbureau" vult een sollicitatieformulier in via de aangepaste vacature-link "bedrijf.recruitee.com/o/vacature?source=humancapitalbureau". Het kandidaatprofiel dat gemaakt wordt, krijgt als brontag "humancapitalbureau" en "Gesolliciteerd via humancapitalbureau" als sollicitatiestatus.

💡 als een externe recruiter of bureau extra informatie per kandidaat wil sturen, dan kun je aanvullende screeningvragen voor ze toevoegen. Zorg ervoor dat dit geen vertrouwelijke informatie is, want het is zichtbaar voor alle teamgenoten met gebruikersrollen die toegang hebben tot de "Bekijk gedeelte" in "Kandidaten".

Optie 2 – Externe recruiters en bureaus sturen cv's naar een e-mailadres dat automatisch de cv's in kandidaatprofielen in Recruitee omzet

1. Klik op Vacatures in het menu aan de linkerkant > Selecteer de vacature waarvoor je van derden kandidaten wilt krijgen.

2. Klik rechtsboven op Delen.

3. Onder Importeer kandidaten door cv's te mailen naar.., klik op Kopieer. Dit is het e-mailadres van de inbox van de vacature.

4. Stuur dit e-mailadres naar de externe recruiters en bureaus waarmee je samenwerkt.

5. Als externe recruiters en bureaus een cv naar een inbox van een vacature sturen, dan verwerkt Recruitee de cv automatisch tot een kandidaatprofiel en zet het in de funnel.

📌 Voeg per e-mail altijd een echte cv in pdf-formaat als bijlage toe. Het cv moet een e-mailadres bevatten om te kunnen worden ingelezen. Dit is de beste manier om ervoor te zorgen dat het systeem de cv correct verwerkt en omzet in een kandidaatprofiel in Recruitee. Als toevallig de cv niet verwerkt wordt, dan vind je de doorgestuurde e-mail, met de bijgevoegde cv, terug in de map "niet-kandidaten". Deze kun je op elk moment omzetten in een kandidaatprofiel.

⚠️ Als je meer dan één cv bijvoegt dan neemt Recruitee er willekeurig een en verwerkt alleen die, terwijl de rest niet verwerkt wordt.

📌 Gebruik altijd een onderwerp in e-mails die je naar de inbox van een vacature stuurt.

📌 Met deze methode worden er geen brontags aan het kandidaatprofiel toegevoegd. Je moet dit handmatig doen nadat het kandidaatprofiel is aangemaakt. Lees meer: kandidaatprofielen bewerken.