Organiseer je vacatures met behulp van tags

Gebruik tags om je vacatures beter te organiseren

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Er is een scala aan redenen waarom jij je vacatures wilt taggen. Bijvoorbeeld, met tags kun je vacatures groeperen, laten zien welke recruiter verantwoordelijk is voor de vacature, of de vacatures een intern nummer geven.

Hoe tag je vacatures

Om vacatures te taggen ga naar Bewerken > Vacature > Tags > klik op het + icoon. Kies de gewenste tag(s) uit het keuzemenu, of maak een nieuwe tag om aan de vacature toe te voegen.

Hoe verwijder, bewerk of voeg je tags toe

Je kunt gemakkelijk een tag toevoegen of bewerken via Instellingen > Tags en bronnen > Tags voor vacatures. Klik op de knop + Nieuw om een nieuwe tag toe te voegen, of selecteer het potloodicoon naast de tag om de naam van een tag te wijzigen. Als je een tag niet meer nodig hebt, dan verwijder je deze door het zetten van een vinkje en op het verwijder-icoon te klikken.

Toon je tags

Als je de tags van een vacature in een overzicht wilt zien, verander dan de layout naar het lijstoverzicht.

Voeg de kolom voor tags toe als deze niet zichtbaar is. Dit doe je door te klikken op het icoon voor het aanpassen van kolommen en tags te selecteren.

Je kunt je vacatures ook groeperen op basis van tags.

Nuttige tags om te maken

De tags die je maakt moeten specifiek betrekking hebben op je vacatures. Enkele voorbeelden waarmee je aan de gang kunt gaan:

Hoge prioriteit: je wilt snel de vacatures van je recruitmentteam met hoge prioriteit vinden.

Amsterdam HK: je kunt alle vacatures voor een specifieke locatie of afdeling taggen.

Henk Jansen: je wilt snel de verantwoordelijke recruiter identificeren.

En nu?

Je kunt ook je kandidaten taggen zodat je snel de kandidaten vindt waarnaar je zoekt.