Kandidaten delen met derden

Hoe deel je kandidaten met anderen buiten Recruitee

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je kunt in Recruitee op meerdere manieren kandidaten delen. Dit hangt af van met wie je de kandidaten wilt delen en wat voor soort feedback je wilt ontvangen.

1. Maak een openbare link naar het profiel van de kandidaat en deel het met anderen zonder Recruitee-account. Dit is handig voor als je snel een kandidaat met iemand wilt delen die niet is betrokken in het proces. Jij bepaalt welke informatie in de link wordt weergeven.

📌 Als je de volledige vacature-funnel wilt delen met een teamgenoot, kun je diegene uitnodigen voor het recruitmentteam. De teamgenoot kan dan alle kandidaten in het wervingsproces bekijken. Dit is handig voor als je samenwerkt met andere recruiters of vacaturemanagers. Leer meer over recruitmentteams.

2. Geef je teamgenoten toegang tot een kandidaat. Dit is handig als iemand niet de volledige vacature-funnel dient te zien, maar wel feedback moet geven op een kandidaat. We raden deze optie aan als je op een gegeven moment een reviewer of vacaturemanager moet betrekken in het wervingsproces.

Toegang verlenen tot kandidaat

Teamgenoten met een Recruitee-account hebben toegang tot deze kandidaat en informatie. Ze zijn bevoegd om een evaluatie achter te laten, te communiceren via teamnotities en zijn zichtbaar voor iedereen om toegevoegd te worden aan het recruitmentproces. Als ze nog geen Recruitee-account hebben, nodig je ze eerst uit.

1 Ga naar het profiel van de kandidaat die je wilt delen en klik rechts van diens naam op Delen.

2. Klik op Teamgenoten toevoegen en kies welke teamgenoten je wilt toevoegen.

Je kunt voordat je een kandidaat met een teamgenoot deelt een notitie toevoegen waarin je extra context kunt geven en de teamgenoot kunt laten weten wat er verwacht wordt. Klik op Delen.

📌 Wij herkennen wanneer je een interview inplant met of een evaluatie aanvraagt bij een teamgenoot die geen toegang heeft tot een kandidaat. Recruitee zal dan voorstellen om toegang te verlenen tot de kandidaat.

Er wordt een e-mailmelding verstuurd naar de teamgenoot. Zodra je teamgenoot het profiel opent, heeft deze persoon op basis van de Hiring role in het dashboard toegang tot informatie en acties.

⚠️ Kandidaten die met teamgenoten zijn gedeeld worden ook weergegeven op hun kandidatenlijst. Teamgenoten zien ook de evaluatieverzoeken, ingeplande afspraken en toegewezen taken op hun Recruitee dashboard.

Een openbare link delen

Met deze optie kun je gemakkelijk een openbare link maken om te delen met iedereen die feedback moet geven over kandidaten, zonder ze uit te nodigen voor Recruitee. Gasten kunnen niet worden vermeld in notities, niet uitgenodigd worden voor een afspraak, niet toegewezen worden aan taken en kunnen niet gevraagd worden om een evaluatie in te dienen via een formulier.

Daarom is het handiger om met gasten die niet volledig betrokken zijn in het recruitmentproces, maar wel bepaalde onderdelen van het profiel van de kandidaat moeten beoordelen, een profiel via openbare link te delen.

1. Klik in het profiel van de kandidaat op Delen

2. Kies welke informatie over de kandidaat je wilt delen.

Informatie tonen

Afhankelijk van je keuze kan een link de volgende kandidaatgegevens bevatten:

• Contactinformatie/Profielvelden/CV: Gasten kunnen bij Overzicht alle gegevens van de gedeelde kandidaatprofielen bekijken, waaronder contactinformatie, antwoorden op screeningvragen, motivatiebrieven, CV's, etc.

• Notities: Gasten kunnen alle teamnotities bekijken (behalve privé teamnotities) die je recruitmentteam heeft aangemaakt in de gedeelde kandidaatprofielen.

• Alle evaluaties: dit kun je gebruiken als je de evaluaties van teamgenoten wilt delen met gasten, zodat zij input kunnen geven en beslissingen kunnen maken.

• Bestanden: Je kunt extra bestanden delen, die bijgevoegd worden aan het profiel van de kandidaat.

• Screeningvragen: Je kunt de screeningvragen delen die bij de rol horen.

• Naam vacature & fase: gasten kunnen alle vacatures of funnel-fases zien waarin de gedeelde kandidaatprofielen zich bevinden.

• Talentpools: gasten kunnen alle talentpools zien waarin de gedeelde kandidaatprofielen zich bevinden.

📌 Wanneer je evaluaties deelt, is het van belang om ook Naam vacature & Fase te selecteren, zodat men weet in welke fase de evaluatie was toegevoegd. Dit is belangrijk in verband met contextbepaling, en als een kandidaat zich in meerdere funnels bevindt, kan degene die evalueert bepalen aan welke vacature de evaluatie moet worden toegevoegd.

⚠️ Je deelt altijd alle evaluaties. Zelfs evaluaties die via Eerlijke evaluaties verborgen zijn, zijn zichtbaar voor mensen die profielen bezoeken via een openbare link. Als je de voordelen wilt ervaren van de Eerlijke evaluaties, kun je beter je kandidaten evalueren via onze centrale ATS.

• Notities toevoegen: gasten kunnen opmerkingen toevoegen aan de teamnotities in het kandidaatprofiel.

• Evaluatie toevoegen: gasten kunnen evaluaties maken van kandidaten (inclusief duim-score).

• Bestanden uploaden: gasten kunnen bestanden uploaden.

📌 Als een gast een notitie, evaluatie of bestand toevoegt aan een gedeeld kandidaatprofiel, wordt dit zichtbaar voor alle teamgenoten met toegang tot het kandidaatprofiel in Recruitee, maar blijft dit onzichtbaar voor andere niet-teamgenoten die het gedeelde profiel bekijken.

Naam link

3. Je kunt optioneel de link een naam geven. Door de gedeelde kandidaatprofiel(en) een naam te geven, kun je ze makkelijker onderscheiden van de andere, door teamgenoten gemaakte deel-links.

Link verloopt op

4. Bepaal hoe lang de gedeelde kandidaatprofielen toegankelijk blijven. Dit kun je later altijd wijzigen.

Link delen

5. Je kunt de link kopiëren of het e-mailadres/de e-mailadressen invoeren van degenen met wie je het wilt delen.

• Link delen: je kunt de link gewoon kopiëren en sturen naar iedereen die het profiel dient te bekijken.

• Link versturen via e-mail: vul bij 'Via e-mail' de e-mailadressen in van de mensen naar wie je de deel-link wilt sturen en klik op Versturen. Zij ontvangen vervolgens een e-mail met een link naar je gedeelde kandidaatprofielen.

📌 Wanneer je kandidaten deelt, kun je zien met wie er een link is gedeeld. Klik op Gedeeld met om deze informatie te zien van iedere link die je hebt gedeeld.

Om te controleren wie er al een link via e-mail heeft ontvangen, ga je naar Instellingen > Workflow > Openbare links naar kandidaten en klik je naast de link op het Bewerken-icoon, om vervolgens het tabblad Delen te openen.

6. Klik op opslaan.

Als je al eerder een kandidaat hebt gedeeld via een link, kun je de link kopiëren vanuit het profiel.

7. Klik op Iedereen en kies Nieuwe openbare link maken. Zodra het profiel is gedeeld, ziet het er zo uit.

8. Als je meerdere talen hebt ingeschakeld, krijgen gasten de optie om de taal aan te passen zodra je een kandidaat met ze hebt gedeeld.

9. Zodra een kandidaat gedeeld is via een openbare link, kunnen gasten reviews en notities achterlaten. Om een evaluatie achter te kunnen laten, worden ze gevraagd om hun gastprofiel te voltooien.

Toevoegen aan bestaande openbare link

10. Je kunt kandidaten toevoegen aan bestaande openbare links.

11. Kies de openbare link waaraan je deze kandidaat wilt toevoegen en klik op Opslaan.

Profielen van kandidaten in bulk delen via een openbare link

Je kunt ook kandidaten tegelijkertijd in bulk delen om een openbare link te maken. De openbare link heeft dezelfde opties als hierboven wanneer je een openbare link aanmaakt vanuit het profiel van een kandidaat.

1. Selecteer vanuit de Kandidaat-sectie de kandidaatprofielen die je wilt delen en klik op Meer om het bulk acties-menu te openen.

2. Klik op Delen en volg stappen 3 t/m 5 om een individuele kandidaat te delen.

Je kunt kandidaten alleen in bulk delen via een openbare link. Je kunt geen kandidaten toevoegen aan een andere bestaande link.

Bestaande openbare link bewerken

Je kunt een gedeelde openbare link bewerken om de toegang tot kandidaatprofielen te verlengen of blokkeren.

In de Status-kolom zie je twee opties: Actief of Verlopen.

Actief: gasten hebben toegang tot deze deel-links.

Verlopen: gasten hebben geen toegang meer tot deze deel-links.

Klik rechts van een deel-link die je wilt bewerken op het potlood-icoon.

Je kunt de hokjes van iedere deel-link aanvinken om ze in bulk te verwijderen. De links worden verwijderd en de mensen waarmee je ze hebt gedeeld, hebben geen toegang meer tot de informatie van de kandidaat.

3. Je kunt ook een aantal acties uitvoeren aan de rechterkant van iedere deel-link. De opties zijn: een voorvertoning bekijken van het gedeelde kandidaatprofiel zoals het werd gedeeld, het profiel delen door de link te kopiëren of te versturen naar nieuwe mensen, de gedeelde informatie wijzigen of een link verwijderen.

4. Je kunt ook een nieuwe link maken vanuit de pagina Openbare links naar kandidaten. Klik rechtsboven op + Nieuwe openbare link.

5. Klik op + om kandidaten die je wilt delen te zoeken en selecteren. Volg vervolgens de instructies voor het delen van één kandidaat van stap 3 t/m 5 en specificeer wat je wilt delen, en voor hoe lang.