Kandidaten afwijzen
Maak en gebruik afwijzingsredenen

Geef een reden op als je kandidaten afwijst

Geschreven door Émilie Némorin
Gisteren bijgewerkt

Als je een kandidaat in Recruitee afwijst, dan moet je een afwijzingsreden kiezen. Hierdoor voorkom je fouten en krijg je inzichten in de kandidatendatabase.

Maak afwijzingsredenen

1. Klik in het menu aan de linkerkant op Instellingen.

2. Onder Workflow, klik op Afwijzingsredenen.

3. Blader naar beneden en klik op + Nieuwe toevoegen.

4. Vul je afwijzingsreden in en, indien relevant, voeg een actie toe.

Als je een actie aan een afwijzingsreden wilt toevoegen, bekijk dan dit artikel waarin we gedetailleerd ingaan op geautomatiseerde acties voor afwijzingsredenen.

5. Klik op Bewaar & een andere toevoegen of op Bewaar.

Gebruik afwijzingsredenen

Een voor een kandidaten afwijzen

1. Open een kandidatenprofiel.

2. Klik op het afwijzingsicoon voor de vacature waarvoor je de kandidaat wilt afwijzen.

3. Kies een van de afwijzingsredenen, die je eerder hebt ingevoerd, uit het keuzemenu. Geautomatiseerde acties zijn zichtbaar door een bliksemflits (⚡).

Kandidaten afwijzen in bulk

1. Selecteer de kandidaten die je wilt afwijzen.

2. Klik in het menu voor bulkacties op het afwijzingsicoon.

3. Kies een van de afwijzingsredenen uit het keuzemenu.

4. Klik op Afwijzen.

5. Als je een afwijzingsreden met een bliksemflits (⚡) selecteert, dan worden de toegewezen geautomatiseerde acties getoond. Je kunt ervoor kiezen om de geautomatiseerde acties uit te voeren of af te wijzen zonder acties.