Agenda en planning
Gesprekken inplannen
Plan gebeurtenissen met kandidaten en teamgenoten

Plan gesprekken met je kandidaten

Meer dan een week geleden bijgewerkt

1. Ga naar het profiel van een kandidaat. Klik rechtsboven op het icoon Maak afspraak.

2. Kies een datum en tijd en bepaal hoelang de gebeurtenis gaat duren. Indien van toepassing selecteer de juiste tijdzone.

3. Klik op de knop + om teamgenoten aan de afspraak toe te voegen.

4. Klik op Vind tijd om een geschikte tijd te zoeken. Als er meerdere teamgenoten aan de afspraak deelnemen dan kun je het beste tijdstip voor iedereen vinden. Als er al een datum en tijd zijn afgesproken ga dan naar stap 9.

5. Kies het tijdinterval waarin je wilt zoeken.

Schakel tussen Week en Dag om de beschikbare tijd binnen een week of dag te controleren.

Klik op het icoon ... > Toon weekenden om zaterdag en zondag in het Weekoverzicht te tonen.

6. Geplande gebeurtenissen in de Recruitee agenda van je team en gesynchroniseerde agenda's worden als lichtblauwe blokken in de linkerkolom van de dag zichtbaar.

Kies door in de kolom te klikken het tijdstip waarvoor iedereen beschikbaar is .

7. Klik op het tijdstip om de begintijd en/of de duur van de afspraak te bewerken en kies Opslaan

8. Klik op Ga verder met... rechtsonderaan om je gekozen tijdvak op te slaan.

9. Kies het Soort afspraak:

• Interview op locatie: mogelijk om een locatie toe te voegen

• Telefonisch-interview

• Meeting: mogelijk om een locatie toe te voegen

• Video interview

10. Indien van toepassing: vul de locatie van de geplande afspraak in.

11. Indien van toepassing en je hebt vergaderruimten gekoppeld in jouw account, selecteer een vergaderruimte.

Let op: Een groene stip naast een vergaderruimte geeft aan dat de ruimte vrij is op het gekozen tijdstip terwijl een rode stip aangeeft dat de ruimte bezet is.

12. Laat een notitie voor de kandidaat bij de afspraak achter.

13. Klik op Privénotitie toevoegen om een interne notitie voor je teamgenoten achter te laten.

14. Indien van toepassing: selecteer het evaluatieformulier dat de interviewers moeten invullen bij Evaluatie aanvragen.

15. Selecteer het evaluatieformulier en de teamgenoten die het moeten invullen en klik op Nu aanvragen.

16. Herhaal bovenstaande twee stappen om net zoveel evaluatieformulieren aan de geplande gebeurtenis toe te voegen als je wilt.

17. Klik op Volgende stap > Informeer aanwezigen om door te gaan met stap 2.

18. Bekijk de details van de afspraak onder Samenvatting

19. Onder E-mail notificatie, vink het vak Informeer kandidaat en/of Informeer interviewer(s) aan, als je ze een e-mailmelding wilt sturen.

20. Als je Informeer kandidaat aanvinkt, bekijkt en de e-mail notificatie wijzigt die naar de kandidaat gestuurd wordt of klikt op + Voeg toe om een ​​template voor een e-mailuitnodiging te selecteren.

Let op: het systeem automatisch de email template laadt die je het laatst hebt gebruikt.

21. Als je Informeer interviewer(s) aanvinkt, klik dan op Pas de e-mail notificatie aan interviewer(s) aan om de e-mailmelding die naar de deelnemende teamgenoten gestuurd wordt te bekijken en te wijzigen.

22. Klik op Informeren & inplannen om de geplande afspraak op te slaan en de deelnemers een melding te sturen.

De afspraak is nu zichtbaar in het kandidatenprofiel en in de agenda.

En nu?

Je kunt gesprekken met kandidaten automatisch plannen door gebruik te maken van Planner. Leer hoe jij je eerste planningslink maakt.