Workflow templates
Maak evaluatieformulieren

Maak evaluatieformulieren voor gestructureerde gesprekken en gedetailleerde evaluaties van kandidaten

Émilie Némorin avatar
Geschreven door Émilie Némorin
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Zodra je een evaluatieformulier gemaakt hebt, kun je dat gemakkelijk aan het profiel van een kandidaat toevoegen of een teamgenoot vragen om het in te vullen.

1. Klik op Instellingen > Templates > Evaluatieformulieren en selecteer + Nieuwe template.

2. Vul de naam en, indien van toepassing, de categorie van het evaluatieformulier in, en klik op Maken.

3. Eventuele instructies voor het invullen van het evaluatieformulier zet je in het kader Evaluatie voorbereiding.

4. Klik op + Nieuwe toevoegen om vragen aan je evaluatieformulier toe te voegen.

Je kunt negen soorten vragen toevoegen:

• "Tekst (één regel)": een open vraag met een kort antwoord.

• "Tekst (meerdere regels)": een open vraag met een lang antwoord.

• "Scorecard": een lijst met criteria waarop je kunt antwoorden met Niet goed, Misschien, Goed, Zeer goed.

• "Ja / Nee": een vraag met als antwoord Ja of Nee.

• "Enkele keuze": een vraag waarop slechts één antwoord gegeven kan worden uit de aan te vinken antwoorden.

• "Meerkeuze": een vraag waarop meerdere antwoorden, uit de aan te vinken antwoorden, gegeven kunnen worden.

• "Drop-down": een vraag waarop slechts één antwoord uit een keuzelijst gekozen kan worden.

• "Voeg een bestand toe": een vraag waarbij een bestand geüpload kan worden.

• "Informatie box": een tekstveld, voor of na een vraag, met informatie voor degene die evalueert.

5. Bij elke vraag kun je:

Aangeven of deze verplicht is.

Kopiëren.

Verwijderen.

naar boven of naar beneden verplaatsen in de lijst met vragen.

6. Om een vraag tussen twee andere vragen toe te voegen, ga je met je muis naar de ruimte tussen de twee vragen > Klik op + > Kies de vraagsoort > Vul de vraag in.

7. Aan het einde van elk evaluatieformulier staat een standaardvraag, degene die evalueert moet deze beantwoorden.

Let op:

• Deze vraag kan niet aangepast of verwijderd worden, maar je kunt de vraag al dan niet verplicht maken.

• Deze beoordeling wordt meegewogen in de totale beoordeling van een kandidaat.

8. Klik rechtsboven op Bewaar om je evaluatieformulier op te slaan.

Klik op het potlood icoon naast de naam van het evaluatieformulier om de naam of de categorie te bewerken.

Klik ... om het te dupliceren of te verwijderen.