Vacature aanvragen
Een aanvraag goedkeuren/afwijzen
Ashley Herbert avatar
Geschreven door Ashley Herbert

In dit artikel:

Een aanvraag goedkeuren/afwijzen

Wanneer een aanvraag ter beoordeling is ingediend, krijgen alle goedkeurders, in de volgorde van de goedkeuringsflow, een melding van het lopende goedkeuringsverzoek.

1. Om een aanvraag te beoordelen, klik je op de melding of ga je naar de Vacature aanvragen-sectie en klik je op Heeft mijn goedkeuring nodig.

2. Beoordeel bij het openen van de aanvraag alles wat je in het Details-tabblad kunt zien. Als er een vacaturemanager is toegevoegd aan het goedkeuringsbericht, kun je dit bovenin de Details-pagina lezen.

3. Eenmaal goedgekeurd klik je boven in de pagina op Goedkeuren of Afwijzen. Als je de aanvraag besluit af te wijzen, moet je uitleggen waarom. Je bericht wordt zichtbaar voor alle teamgenoten die toegang hebben tot de aanvraag.

Goedkeurders wijzigen

Als een goedkeurder gedurende de goedkeuringsperiode afwezig is, heb je meerdere opties.

In het geval van kortdurende afwezigheid van een goedkeurder kun je de goedkeurder in de vacature aanvraag vervangen.

Dit doe je door naar het Aanvraag menu te gaan en op Goedkeuringsflow te klikken. Zoek hier de stap met de goedkeurder. Klik op Bewerken en vervang de goedkeurder met een andere persoon met soortgelijke vaardigheden.

📌Als je de functie hebt ingeschakeld waarbij gebruikers van deze stap de flow kunnen bewerken, kunnen goedkeurders van de stap toewijzingen bewerken. Anders kan enkel een administrator een goedkeurder vervangen.

In het geval van langdurige of permanente afwezigheid van een goedkeurder van Recruitee raden we aan de goedkeurder te verwijderen uit de flow(s) in de instellingen en een vervanger toe te wijzen. Als de verwijderde goedkeurder niet wordt vervangen, wordt diegene simpelweg overgeslagen in de goedkeuringsketen, zodat de flow niet wordt belemmerd. Aangepaste aanvraagflows worden echter niet beïnvloed door deze wijziging.︎

💡 Als je een vacaturemanager bent, kan je best de melding activeren die jou op de hoogte brengt wanneer een aanvraag is beoordeeld. Deze melding staat standaard uit. Hiermee kun je alle besluiten van de goedkeurders in de aanvragen volgen. Ga naar Instellingen > Mijn account > Meldingen om het in te schakelen.

Zodra je aanvraag is goedgekeurd, verandert de status in Goedgekeurd, wat betekent dat deze kan worden toegewezen aan één of meerdere vacatures.