Vacature aanvragen
Vacature aanvragen inschakelen
Ashley Herbert avatar
Geschreven door Ashley Herbert
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Voordat je aan de slag gaat met Vacature aanvragen, moet je eerst de functie inschakelen, omdat die standaard is uitgeschakeld.

Vacature aanvragen inschakelen

Om gebruik te kunnen maken van Vacature aanvragen, moet je de functie eerst inschakelen in de accountinstellingen.

1. Om het in te schakelen, klik je op Instellingen > Workflow > Vacature aanvragen.

2. Klik op de schakelaar om Vacature aanvragen in te schakelen.

Zodra Vacature aanvragen zijn ingeschakeld, verschijnen er nieuwe elementen op je scherm:

• Onder de workflowinstellingen van vacature aanvragen verschijnen drie nieuwe modules:

• Bij Goedkeuringsflows kun je verschillende goedkeuringsflows instellen, je standaard flow instellen en flows per afdeling toewijzen.

• In het aanvraagformulier kun je voor iedere aanvraag de vereiste gegevens bepalen.

• Bij Instelling kun je bepalen of de Vacature aanvragen vereist zijn voor alle vacatures binnen je bedrijf

⚠️ Als je er in Instelling voor kiest om Aanvragen vereist te maken, moet je altijd een aanvraag toewijzen aan een vacature voordat je deze publiceert. Dit heeft geen invloed op de vacatures die zijn gepubliceerd voordat Vacature aanvragen waren ingeschakeld.

Ook zul je zien dat er wijzigingen zijn aangebracht aan de interface en de workflow:

Aan de linkernavigatie verschijnt een nieuw icoon, genaamd Vacature aanvragen

• Een nieuwe methode voor het aanmaken van vacatures is beschikbaar: "Vanuit aanvraag"

• Een nieuw tabblad, "Aanvraag", wordt toegevoegd aan de "Vacature editor"

• Als je van tevoren geen aanvraag hebt toegewezen aan automatisch gepubliceerde, ingeplande vacatures en je hebt gekozen om aanvragen altijd vereist te maken, dan zal de plaatsing van de vacature mislukken.

Zodra je de vacature aanvragen hebt ingeschakeld, is het tijd om je workflows en goedkeurders te configureren!