Functieomschrijvingen en -vereisten maken met AI in Recruitee
Functieomschrijvingen en -vereisten maken met AI in Recruitee
Etienne Lalanne avatar
Geschreven door Etienne Lalanne
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met Recruitees ingebouwde AI-schrijftool genereer je snel en eenvoudig aansprekende functiebeschrijvingen.

💡 AI groeit snel, maar is niet perfect. We raden aan om alle omschrijvingen en vereisten te laten beoordelen door een mens.

In dit artikel:

GGebruik AI voor functieomschrijvingen en -vereisten om nieuwe vacatures te maken

AI gebruiken voor het genereren van een functiebeschrijving en -vereisten voor een nieuwe vacature:

1. Ga naar Vacatures en klik op + Nieuwe vacature. Selecteer of je een nieuwe vacature wilt maken of een bestaande vacature wilt dupliceren.

2. Je wordt omgeleid naar de Vacature-pagina. Er zijn twee secties waarbij je AI kunt gebruiken: voor functieomschrijvingen en functievereisten. Ze werken hetzelfde en je kunt voor allebei dezelfde stappen volgen.

3. Klik op Maken met AI om vervolgens akkoord te gaan met de algemene voorwaarden van OpenAI en om een functieomschrijving of functievereisten te genereren.

4. Zodra je op Ik ga akkoord klikt, wordt je omgeleid naar de prompt die je zal vragen wat voor soort omschrijving je wilt maken. Geef de prompt de informatie die je wilt opnemen in de functieomschrijving en/of -vereisten en klik op Maken.

📌 Als sommige informatie, zoals de functietitel, bedrijfsnaam en afdelingsnaam, al is ingevuld op de detailpagina van de vacature, wordt deze automatisch ingevoerd in de prompt.

5. Hierna kun je de functieomschrijving of -vereisten die door OpenAI zijn gegenereerd controleren. Klik op Toevoegen om het voor de vacature te gebruiken.

6. Voordat je publiceert, controleer of de functieomschrijving en/of -vereisten overeenkomen met de functie waar je voor werft en bewerk waar nodig.

7. Ga verder met het invullen van de overige details voor de vacature en sla je nieuwe vacature op of publiceer hem.

📌 Als je niet blij bent met de resultaten, klik dan op Opnieuw vragen. Als je hierop klikt, wordt alle tekst die hiervoor is gemaakt verwijderd. Klik voordat het verloren gaat op Tekst kopiëren om de tekst te behouden.

Bewerk huidige vacatures door gebruik te maken van AI voor functieomschrijvingen en -vereisten

Je kunt de functieomschrijving of -vereisten wijzigen voor een vacature die open staat. Om AI hiervoor te gebruiken:

1. Ga naar de vacature die je wilt bewerken en klik bovenin de pagina op de vacature bewerken-knop. Je wordt omgeleid naar de vacature-pagina.

2. Volg de stappen 2-6 in Nieuwe vacatures maken met AI voor functiebeschrijvingen en -vereisten om met AI functieomschrijvingen en -vereisten voor jouw functie te maken.

Welke gegevens worden naar OpenAI gestuurd

OpenAI ontvangt alleen gegevens die in de prompt zijn ingevoerd.

Hieronder vind je relevante links naar onder meer de gebruiksvoorwaarden en het gebruiksbeleid van OpenAI’s: