E-mail
Plan e-mails in om later te versturen

Met plan je e-mail controleer jij wanneer een e-mail wordt afgeleverd

Émilie Némorin avatar
Geschreven door Émilie Némorin
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Plan je e-mail doet precies wat er staat; je plant e-mails in en verstuurt deze op een bepaalde dag en tijd. Dat betekent dat je na het opstellen van een bericht er niet meer aan hoeft te denken om het later te versturen.

Het inplannen van je e-mails naar kandidaten, om deze later te versturen, is nuttig als:

• Je op een strategisch moment een e-mail verstuurt, bijv. als je kandidaat zich in een andere tijdzone bevindt, zodat die op een goed moment aankomt .

• Je een dag wilt wachten voordat je een e-mail met een afwijzing verstuurt.

• Je een veelbelovende kandidaat uit een talentpool na een bepaalde tijdsduur wilt opvolgen.

Het inplannen van e-mails doe je op dezelfde plaatsen waar je ook e-mails verstuurt: je mailbox, kandidatenprofiel en in bulk vanuit het kandidatenoverzicht. Zoek naar de knop Plan je e-mail naast de knop Verstuur.

Zo ga je aan de gang:

1. Maak een e-mail en stel die net zo op als je dat normaal ook doet. Klik daarna op de knop Plan je e-mail.

2. Daarna verschijnt een keuzemenu waarin je de datum en het tijdstip kunt kiezen om de e-mail te versturen.

3. Je kunt ook tussen tijdzones schakelen en een tijd overeenstemmend met de tijdzone van de kandidaat kiezen.

4. Klik op Plan je e-mail om de e-mail in te plannen.

5. De ingeplande e-mail wordt getoond met een indicatie van de ingeplande datum en tijd.

5. Je kunt ingeplande e-mails bekijken/wijzigen/verwijderen vanuit het kandidatenprofiel of vanuit de Plan je e-mail map in je mailbox.

En nu?

Om te beginnen met tijd te besparen, kun je het plannen van e-mails inrichten in combinatie met geautomatiseerde acties voor je funnels en afwijzingsredenen.