Upload en verwerk cv's

Upload cv's en verwerk ze tot kandidatenprofielen in Recruitee

Émilie Némorin avatar
Geschreven door Émilie Némorin
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Voor het uploaden van een cv of resumé navigeer je naar het kandidatenoverzicht of de betreffende vacature. Klik op de knop + Kandidaten toevoegen en kies de optie Upload cv's.

Om cv's te uploaden kun je ook boven in het menu van Recruitee op de knop + klikken.

Kies vervolgens de vacature waarvoor je kandidaten wilt uploaden.

Selecteer daarna de bestanden/map of sleep en zet de cv's vanuit je computer neer in het Drag & Drop venster. De bestandsformaten die ondersteund worden zijn PDF, Word, en ODT.

Zodra het verwerken gereed is, kun je aan de linkerkant op de naam van elke kandidaat klikken om de gegevens te controleren. Als de gegevens onjuist zijn dan kun je deze bewerken en opslaan. Voor het gemak zie je de originele cv aan de rechterkant. Als je klaar bent met controleren, klik dan op + Alle kandidaten toevoegen en de kandidaatprofielen worden aan de geselecteerde vacature toegevoegd.

Je kunt net zoveel cv's uploaden als je wilt, maar het duurt langer om grotere hoeveelheden te verwerken. Het is het beste om er 50 of minder per keer te verwerken.

En nu?

Met profielvelden beslis je zelf welke gegevens je wilt verzamelen uit de cv's van kandidaten. Je kunt templates voor profielvelden maken, en voor elke vacature kun je vooraf vastleggen welke velden je uit de cv wilt halen. Hiervan heb je later profijt als je de kandidatendatabase doorzoekt.

Stel je vereiste profielvelden in, de opgehaalde gegevens komen direct in de relevante velden, en de kandidaatervaring wordt gevisualiseerd.