Workflow templates
Met e-mail templates werken
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Recruitee heeft standaard e-mail templates, maar je kunt ook je eigen templates creëren. Ga naar Instellingen > Templates > E-mail templates. Hier kun je je eigen templates toevoegen en bewerken.

Om e-mail templates aan te maken en te wijzigen, moet jouw gebruikersrol toegang hebben tot Templates beheren.

In dit artikel:

Soorten e-mail templates

Wanneer je e-mail templates aanmaakt, kun je kiezen tussen drie verschillende soorten:

• Algemene e-mail templates zijn bedoeld voor algemene doeleinden die je workflow versnellen. Je kunt algemene e-mailtemplates (in bulk) versturen naar kandidaten of je kunt ze gebruiken voor geautomatiseerde acties.

• E-mails met automatische bevestiging worden gebruikt voor automatische bevestigingse-mails binnen vacatures, zodra de kandidaat solliciteert. Heb je meerdere talen ingeschakeld in je account, dan kun je de e-mails met automatische bevestiging in meerdere talen maken.

• E-mail templates met afspraakuitnodiging worden gebruikt wanneer je afspraken met kandidaten inplant. Deze template bevat een specifiek veld met de afspraakinformatie.

E-mail templates op maat maken

1. Klik op + Nieuwe template.

2. Geef je template een naam of referentie en kies een soort.

3. Vul het volgende in:

• E-mail onderwerp: Het onderwerp van de naar de kandidaten verzonden e-mail. Je kunt placeholders zoals [vacature] gebruiken om automatisch de correcte gegevens in de e-mail te plaatsen. Leer meer over het gebruiken van placeholders.

• E-mailtekst: de berichttekst van de naar de kandidaten verstuurde e-mail. Je kunt ook placeholders gebruiken in de e-mailtekst.

• Gebruik de knoppen in de editor om hyperlinks en afbeeldingen toe te voegen of gebruik HTML in je template.

• Voeg optioneel een vragenlijst, een planner-link, AVG-links of een bijgevoegd bestand toe.

4. Zichtbaarheid van de e-mail template instellen.

• Zichtbaar voor iedereen: Alle teamgenoten met de juiste gebruikersrol hebben toegang tot de e-mail templates en kunnen deze gebruiken. Opmerking: de e-mail template wordt geplaatst in de Team-categorie.

• Zichtbaar voor geselecteerden: Alleen geselecteerde teamgenoten en/of gebruikersrollen kunnen deze e-mail template bekijken.

• Alleen voor mij zichtbaar: alleen jij hebt toegang de e-mail template en kan deze gebruiken. Opmerking: de e-mail template wordt geplaatst in de Privé-categorie.

5. Klik op opslaan.

E-mail templates bewerken

Klik op de e-mail template die je wilt bewerken. Je kunt de naam, het onderwerp, de tekst en de zichtbaarheid veranderen en de template dupliceren. Klik op opslaan als je klaar bent met bewerken.

E-mail templates herordenen

Sleep en plaats een e-mail template vanuit de lijstweergave om het in de gewenste volgorde te plaatsen.

Een e-mail template versturen naar een kandidaat

1. Ga naar een kandidaatprofiel en klik op het tabblad E-mail.

2. Klik op Nieuwe e-mail of Beantwoorden om een nieuwe e-mail aan te maken.

3. Klik op Toevoegen en klik op E-mail templates om één van je e-mail templates uit het selectiemenu te selecteren.

De placeholders van de geselecteerde e-mail template worden meteen ingevuld met gegevens. Als je kandidaat is toegewezen aan meerdere vacatures, zorg dan dat je de juiste selecteert.

⚠️ Placeholders die ingevoegd zijn in het onderwerp van een e-mail, worden niet ingevuld in de preview van de e-mail als je een concept maakt.

4. Klik op versturen.

⚠️Om er zeker van te zijn dat placeholders ingevuld worden met gegevens, voeg je altijd een e-mail template toe via het selectiemenu. Selecteer vervolgens je placeholders ofwel via de placeholder-balk ofwel via het selectiemenu nadat je vierkante haakjes en een paar karakters hebt getypt. Kopieer en plak geen e-mail templates in de editor en schrijf de placeholders niet handmatig, omdat ze dan geen gegevens kunnen interpoleren en kandidaten daardoor e-mails ontvangen met placeholders in plaats van hun gegevens. Leer meer over het gebruiken van placeholders.