Recruitee sourcing extensie

Source kandidaten met Recruitee's talent-sourcing extensie voor Chrome

Cristina avatar
Geschreven door Cristina
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met de talent-sourcing extensie van Recruitee voor Chrome kun je potentiële kandidaten aan je database toevoegen. Bijvoorbeeld, je kunt naar het Github-profiel van een gebruiker browsen en de extensie gebruiken om ze aan de juiste vacature of talentpool toe te voegen.

Nadat je de sourcing extensie van Recruitee geïnstalleerd hebt, kun je beginnen met het sourcen van kandidaten.

1. Ga naar het profiel van een kandidaat op een sociale media website.

2. Open de sourcing extensie via de werkbalk of klik op het Recruitee-icoon naast het profiel van de kandidaat. Hierdoor wordt de extensie als een tab in je browser geopend.

Belangrijk: als je nog niet ingelogd bent op de extensie, dan kun je inloggen met dezelfde gegevens als voor je Recruitee account.

3. Controleer de gegevens van de kandidaat en vul lege velden in.

• Toewijzen aan...: Kies een vacature/talentpool voor de kandidaat.

• Tags: Voeg net zoveel tags toe als je wilt. Door tags toe te voegen maak je de organisatie en het doorzoeken van je database met kandidaten gemakkelijker.

• E-mail: Het e-mailadres van de kandidaat is gebaseerd op wat ze ingevuld hebben op de gesourcede website.

• Telefoon: Het telefoonnummer van de kandidaat is gebaseerd op wat ze ingevuld hebben op de gesourcede website.

• Sociaal: Standaard is dit de link waar je het kandidatenprofiel van gesourced hebt. Je kunt meer links toevoegen.

• Bronnen: De website wordt automatisch als een source toegevoegd. Je kunt ook je eigen naam of die van een doorverwijzer toevoegen.

• Aangepast veld: Voeg elk ander gegeven toe. Deze informatie wordt opgeslagen in de profielvelden bij het profiel van de kandidaat.

• Teamnotitie: Je notitie verschijnt in de sectie voor teamnotities van het kandidatenprofiel.

Belangrijk:

• De Recruitee talent sourcing extensie ondersteunt sourcing kandidaten van de volgende sociale media: AngelList, Behance, Dribbble, Facebook, Github, Stackexchange, Stackoverflow, X en Xing.

• LinkedIn heeft alle tools van derden die openbare gegevens ophalen uit LinkedIn uitgeschakeld. Dit omvat de sourcing-extensie van Recruitee. Als je kandidaten van LinkedIn wilt sourcen, sla het LinkedIn-profiel op als PDF-bestand en upload het in Recruitee.

4. Als je klaar bent om de kandidaat te importeren, klik dan tenslotte op de knop Kandidaat toevoegen.

Belangrijk: Op basis van het e-mailadres van een kandidaat identificeert Recruitee potentiële dubbele kandidaatprofielen in je account. Je kunt kiezen om het bestaande profiel te bekijken.

5. Ga naar de vacature/talentpool waar je de kandidaat hebt toegewezen. Je ziet de kandidaat in de fase Gesourced van de funnel. De kolom sourced is automatisch voor de fase gesolliciteerd in je funnel toegevoegd.