Marktplaats integraties
Talent Sourcing
Integratie met LinkedIn Recruiter System Connect (RSC)
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je kunt in Recruitee verbinding maken met LinkedIn Recruiter en zo naadloos realtime kandidaatgegevens synchroniseren, workflows stroomlijnen en vervelende taken elimineren. Hierdoor krijg je de vrijheid om je connecties met gekwalificeerde kandidaten te versterken.

💡 RSC is beschikbaar voor alle Recruiter Corporate of Recruiter Professional Service (RPS)-licenties, als onderdeel van je Recruiter-licentie. Recruiter Life Customers komen niet in aanmerking voor RSC. Leer meer in het helpcentrum van LinkedIn.

In dit artikel:

De integratie instellen

Op LinkedIn

1. Log in op je LinkedIn Recruiter-account. Je zou een (LinkedIn) Recruiter-icoon in je account moeten zien.

📌 Om de RSC-integratie in te stellen, moeten gebruikers op hun Recruiter-contract de bevoegdheden 'Admin' of 'Product Settings' hebben. De bevoegdheden in RSC zijn gebaseerd op de bevoegdheden in Recruiter. Bekijk de volledige lijst van wie er toegang hebben tot de RSC-functies, gebaseerd op de gebruikerslicentie en bevoegdheden in Recruiter.

💡Dit helpartikel gebruikt een Recruitee by Tellent testaccount voor demonstratiedoeleinden. In plaats daarvan zou je je eigen LinkedIn profiel moeten zien.

2. Als je niet de vereiste bevoegdheid hebt, vraag dan aan de admin van jouw bedrijf met het LinkedIn-contract om deze integratie voor jou in te schakelen of om jou de rol toe te wijzen.

In Recruitee

De integratie activeren

1. Ga naar Marktplaats > Categorieën > Talent Sourcing en selecteer LinkedIn Recruiter System Connect (RSC).

2. Klik op Integreren om de LinkedIn Onboarding Widget te openen en ga naar Integraties kiezen.

💡Als je meer dan één contract hebt, ga dan naar Contract wijzigen om het juiste contract te selecteren.

3. Selecteer het selectievakje naast Recruiter System Connect om deze integratie in te schakelen en klik vervolgens onderaan op Wijzigingen opslaan. Je kunt er ook voor kiezen om hier meerdere integraties van LinkedIn in te schakelen.

Deze pagina zal mogelijk meerdere keren opnieuw geladen worden totdat LinkedIn de integratie heeft ingeschakeld.

4. Zodra de integratie is ingeschakeld, start de initiële historische synchronisatie met LinkedIn RSC.

💡Deze synchronisatie verstuurt alle historische kandidaatgegevens naar LinkedIn. Dit omvat de sollicitaties van kandidaten op vacatures, notities, sollicitatiefases en feedback op interviews. Alle bestaande gepubliceerde en interne vacatures worden ook voor de export van kandidaten gesynchroniseerd. Voor grotere bedrijven kan het meerdere uren duren voordat de synchronisatie is afgerond.

5. Terwijl het systeem wacht op activering, kun je de status handmatig verversen door op de Partner op de hoogte stellen-knop te klikken en deze widget te sluiten.

6. Je LinkedIn RSC-integratie is geactiveerd.

📌 Om deze integratie te verwijderen moet je contact opnemen met de klantsupport van LinkedIn.

Koppelen aan een persoonlijk LinkedIn-account

Het persoonlijke LinkedIn-account van iedere teamgenoot moet eerst gekoppeld worden, zodat zij:

• LinkedIn-profielen van kandidaten kunnen bekijken in Recruitee

• een lijst met vacatures kunnen zien in de Exporteren naar ATS-functie op LinkedIn Recruiter

• de sollicitatiegeschiedenis van een kandidaat kunnen zien in het ATS-tabblad op LinkedIn Recruiter

1. Klik op Account koppelen om het proces te starten.

2. Verifieer je Recruitee-bedrijf met je LinkedIn-account.

3. Je persoonlijke LinkedIn-account is gekoppeld. Je kunt dit account ook beheren bij de instellingen van het account.

Kandidaten sourcen via LinkedIn Recruiter

1. Vind het LinkedIn-profiel van de kandidaat en klik op Weergeven in Recruiter om het profiel in de LinkedIn Recruiter-weergave te openen.

2. Klik op de drie stippen onder de informatie over de kandidaat en selecteer Exporteren naar ATS om het proces in gang te zetten.

3. Aan de rechterkant worst een venster geopend met informatie vanuit jouw Recruitee-account.

Typ bij de Vacaturenaam een paar woorden om de zoektocht naar de vacatures te starten.

💡Je ziet alleen de vacatures waar je bevoegd voor bent. Benader je admin voor toegang tot meer vacatures in Recruitee.

Kandidaten sourcen via LinkedIn InMail

2. Vind het gekoppelde Recruitee-bedrijf en klik op Bewerken om de InMail-stubprofiel in te schakelen in de lijst van functies.

3. Wanneer je voor het eerst contact opneemt met een kandidaat, kunnen Recruiters een InMail-bericht sturen waarin de kandidaat wordt gevraagd om zijn of haar contactinformatie te delen.

💡De integratie maakt automatisch een kandidaatprofiel aan in Recruitee als deze kandidaat nieuw is. Zo niet, dan wordt het bestaande profiel bijgewerkt met de gedeelde contactinformatie. Deze synchronisatie vindt iedere 10 minuten plaats.

Gesourcede kandidaat beoordelen in Recruitee

1. Zoek de kandidaat in Recruitee of via de vacature waarnaar je geëxporteerd hebt.

2. Open het profiel van de kandidaat en ga naar het LinkedIn-tabblad.

Als de kandidaat gekoppeld is aan het verkeerde LinkedIn-profiel, klik dan op Profiel van verkeerde persoon? om het profiel te loskoppelen.

LinkedIn RSC stelt soortgelijke profielen voor, maar je kunt ook naar een nieuw profiel zoeken door een functietitel of bedrijf toe te voegen.

Kandidaatgegevens synchroniseren via Linkedin Recruiter

De initiële synchronisatie synchroniseert de volgende gegevens van alle bestaande kandidaten in Recruitee:

1. Recruiters kunnen doorgaan met het toevoegen en beheren van kandidaatgegevens op hun profielen in Recruitee.

📌 Zorg dat er in het LinkedIn-tabblad altijd gelinkt wordt naar een LinkedIn-profiel.

2. De integratie synchroniseert alle ondersteunde gegevens op het LinkedIn-profiel van de gematchte kandidaat in LinkedIn Recruiter.

💡Deze gegevens worden automatisch verwijderd als de kandidaat in Recruitee is verwijderd.

Welke persoonlijke gegevens verstuurt Recruitee naar LinkedIn RSC?

Deze integratie stelt admins in staat om toegang te beperken voor de verschillende rollen binnen hun teams. Iedere gebruiker ziet alleen een lijst met vacatures waarvoor zij bevoegd zijn.

Naast de vacaturedetails van bestaande gepubliceerde en interne vacatures, synchroniseren we ook de volgende gegevens:

Ontvangen gegevens van LinkedIn Recruiter