Sms
A2P 10DLC registratie

Start met het sms'en van je kandidaten. Het is sneller dan e-mailen!

Émilie Némorin avatar
Geschreven door Émilie Némorin
Gisteren bijgewerkt

⚠️ Bij het activeren van de sms-functie krijg je 50 gratis sms'jes. Je kunt een los sms-abonnement kopen nadat je deze 50 gratis sms'jes hebt verbruikt, bijvoorbeeld $75 in de Verenigde Staten / €75 in Europa (gebaseerd op de valuta van het hoofdabonnement).

⚠️ We doen ons uiterste best om je de beste ervaring te geven, maar houd er rekening mee dat sms'jes onderhevig zijn aan lokale land- en providerregelgeving, die invloed kan hebben op de bezorging van je sms'jes. Sommige landen of providers kunnen bijvoorbeeld je nummer overschrijven, waardoor de kandidaat niet kan reageren. Bekijk dit artikel voor meer informatie. Hier kun je landspecifieke voorschriften bekijken. (Beide artikelen zijn alleen beschikbaar in het Engels).

⚠️ Vanwege de Franse regelgeving omtrent het versturen van berichten van applicatie naar persoon (A2P), kunnen we deze functie momenteel niet aanbieden voor Franse telefoonnummers.

In dit artikel:

Opmerking: Je hebt de bevoegdheid "Sms beheren" nodig om je te registreren voor 10DLC.

Wat is A2P 10DLC?

A2P 10DLC is een Amerikaans systeem waarmee bedrijven A2P (Application-to-Person)-sms'je kunnen versturen via standaard 10DLC (10-Digit Long Code) telefoonnummers - het type nummer dat je voor je bedrijf kunt registreren in Recruitee.

Aangezien alle sms'jes in SaaS-platforms als A2P worden beschouwd door Amerikaanse providers, is 10DLC-registratie vereist om te kunnen sms'en naar Amerikaanse telefoonnummers.

Als je niet geregistreerd bent voor 10DLC en een Amerikaanse kandidaat probeert te sms'en, wordt je sms niet afgeleverd maar wel afgetrokken van je beschikbare sms'jes.

Gelukkig kun je rechtstreeks vanuit Recruitee een registratieformulier voor 10DLC indienen. Houd er rekening mee dat de registratie enkele weken in beslag kan nemen. We laten je weten wanneer het proces is voltooid.

Registreren voor 10DLC

Je moet eerst de sms-functie in je accountinstellingen inschakelen om je te registreren voor 10DLC. Hier lees je hoe je dat moet doen. Wanneer Sms is ingeschakeld:

1. Bij Instellingen > Bedrijf > Sms'en zie je de A2P 10DLC-sectie.

2. Klik op Registratie starten, vul het registratieformulier in en verzend het.

⚠️ Zorg dat de informatie die je verstrekt correct is, zodat je registratie wordt goedgekeurd.

Recruitee maakt nu namens jou een klantprofiel aan in Twilio en stuurt deze naar The Company Registry (TCR) ter registratie van je bedrijf. Deze derde partij beheert het proces voor alle operatoren.

Ook sturen we op basis van onze standaard template een campagneregistratie naar TCR.

Template voor campagneregistratie

Beschikbare opties voor A2P-campagnes

Laag volume gemengd

Omschrijving van campagne

Deze campagne wordt in wervingsprocessen gebruikt voor tweezijdige communicatie tussen de systeemgebruikers en de kandidaten die op vacatures solliciteren.

Voorbeeldbericht #1

Hallo [naam], bedankt voor je sollicitatie. Graag plannen we een kort gesprek met je in, op [datum]. Schikt jou dat?

Voorbeeldbericht #2

Hallo [naam], bij deze herinneren wij je aan het interview, dat morgen om [tijd] plaatsvindt. Tot dan!

Berichteninhoud

• Berichten bevatten ingebedde links. — NEE

• Berichten bevatten telefoonnummers. — NEE

Hoe geven eindgebruikers toestemming om sms'jes te ontvangen?

Tijdens het sollicitatieproces melden eindgebruikers zich aan door een selectievakje aan te vinken, waarin ze toestemming geven om sms'jes te ontvangen of door een trefwoord te verzenden (bijv. START).

Trefwoorden voor aanmelding

START, YES, UNSTOP

Aanmeldingsbericht

Je hebt met succes opnieuw ingestemd om sms'jes te ontvangen van dit telefoonnummer. Beantwoord dit met HELP voor hulp. Beantwoord dit met STOP om geen sms'jes meer te ontvangen. Er kunnen sms- en datakosten van toepassing zijn.

Neem contact op met ons support team om een campagneregistratie op maat aan te vragen.

Je kunt je registratiestatus controleren in het vak "A2P 10DLC registratiestatus". Houd er rekening mee dat, omdat een derde partij het goedkeuringsproces beheert, we geen details kunnen geven totdat het proces is voltooid.