Sms
Hoe je sms'jes inschakelt en instelt

Start met het sms'en van je kandidaten. Het is sneller dan e-mailen!

Émilie Némorin avatar
Geschreven door Émilie Némorin
Gisteren bijgewerkt

⚠️ Bij het activeren van de sms-functie krijg je 50 gratis sms'jes. Je kunt een los sms-abonnement kopen nadat je deze 50 gratis sms'jes hebt verbruikt, bijvoorbeeld $75 in de Verenigde Staten / €75 in Europa (gebaseerd op de valuta van het hoofdabonnement).

⚠️ We doen ons uiterste best om je de beste ervaring te geven, maar houd er rekening mee dat sms'jes onderhevig zijn aan lokale land- en providerregelgeving, die invloed kan hebben op de bezorging van je sms'jes. Sommige landen of providers kunnen bijvoorbeeld je nummer overschrijven, waardoor de kandidaat niet kan reageren. Bekijk dit artikel voor meer informatie. Hier kun je landspecifieke voorschriften bekijken. (Beide artikelen zijn alleen beschikbaar in het Engels).

⚠️ Vanwege de Franse regelgeving omtrent het versturen van berichten van applicatie naar persoon (A2P), kunnen we deze functie momenteel niet aanbieden voor Franse telefoonnummers.

In dit artikel:

Opmerking: Je hebt de bevoegdheid "Sms beheren" nodig om deze functie in te schakelen.

Sms'en inschakelen

⚠️ Om sms'en in te kunnen schakelen, moet je toestemming geven voor de verwerking van persoonsgegevens buiten de Europese Economische Ruimte (EER) door Twilio Ireland Limited (en diens sub-processors).

Je moet eerst de sms-functie in je accountinstellingen inschakelen om te kunnen sms'en.

1. Ga naar Instellingen > Bedrijf > Sms.

2. Schakel Sms'en in.

3. Je moet toestemming geven voor gegevensverwerking door Twilio.

4. We vragen je om voor je telefoonnummer een land te selecteren. De beschikbare landen zijn de Verenigde Staten, Canada, Nederland, en Zweden. Dit nummer wordt gebruikt voor het versturen en ontvangen van sms'jes via je Recruitee-account.

5. Je eerste 50 sms'jes zijn gratis, dus je kunt je kandidaten meteen sms'en 🎉

⚠️ We doen ons uiterste best om je de beste ervaring te geven, maar houd er rekening mee dat sms'jes onderhevig zijn aan lokale land- en providerregelgeving, die invloed kan hebben op de bezorging van je sms'jes. Sommige landen of providers kunnen bijvoorbeeld je nummer overschrijven, waardoor de kandidaat niet kan reageren. Bekijk dit artikel voor meer informatie. Hier kun je landspecifieke voorschriften bekijken. (Beide artikelen zijn alleen beschikbaar in het Engels.)

Het sms-abonnement activeren

Je hebt een sms-abonnement nodig om sms-berichten te versturen en te ontvangen (naast de 50 gratis sms-berichten die je krijgt nadat je Sms'en voor het eerst hebt ingeschakeld). Het sms-abonnement bevat 1000 sms'jes per maand.

Opmerking: Je hebt de bevoegdheid "Sms beheren" en "Abonnement beheren" nodig om het sms-abonnement te activeren.

Abonnementen op basis van webaanbiedingen

1. Klik bij Instellingen > Bedrijf > Sms op Abonnement activeren.

2. Klik op het selectievakje om akkoord te gaan met de voorwaarden en klik vervolgens op "Nu kopen".

Je ziet dat er 1000 sms'jes zijn toegevoegd aan je account. Deze kun je nu gebruiken om kandidaten te sms'en.

Zodra de aankoop is geslaagd, bekijk je de details en beheer je het sms-abonnement in je bedrijfsinstellingen, bij Sms of Facturatie.

📌 Als je het sms-abonnement beëindigd, blijft je telefoonnummer nog twee maanden actief, mocht je nog kandidaten willen sms'en. Na twee maanden wordt het telefoonnummer verwijderd. Je kunt dan alleen een nieuw telefoonnummer registeren wanneer je het sms-abonnement opnieuw activeert.

Handmatige abonnementen

⚠️ Als je een handmatig abonnement hebt, kun je het sms-abonnement mogelijk niet activeren. Neem in dat geval contact op met ons support team zodat we het voor je kunnen activeren.

A2P 10DLC registratie

⚠️ Als je naar Amerikaanse telefoonnummers wilt sms'en, moet je je registreren voor 10DLC. Bekijk dit artikel voor meer informatie.

Overzicht van het aantal beschikbare sms'jes

Aan de linkerkant van de Sms-sectie kun je altijd bekijken hoeveel beschikbare sms'jes je nog hebt.

Als je in je huidige factureringsperiode 10% of minder sms'jes over hebt, wordt dit duidelijk aangeduid in het overzicht en sturen wij je een e-mail ter herinnering.

Als al je sms'jes hebt verbruikt, kun je pas weer sms'en in de volgende factureringscyclus.

Mocht je meer sms'jes nodig hebben vóór het begin van de nieuwe factureringscyclus, neem dan contact op met ons support team via chat of support@recruitee.com.

Je telefoonnummer verwijderen

Als je je geregistreerde telefoonnummer wilt verwijderen (als je bijvoorbeeld een telefoonnummer van een ander land wilt registeren), klik je op de horizontale stippen en selecteer je Verwijderen.

⚠️ Houd rekening met het volgende:

• Als je je telefoonnummer eenmaal hebt verwijderd, kunnen kandidaten je niet meer sms'en.

• Het verwijderen van je telefoonnummer schakelt de sms-functie niet uit en annuleert het sms-abonnement niet.

• Als je je telefoonnummer verwijdert, kun je ditzelfde telefoonnummer niet meer terughalen in de toekomst.

Je sms-abonnement annuleren

Je kunt je sms-abonnement annuleren in de sectie Sms of Facturatie in Instellingen.

Annuleren vanuit Sms

1. Ga naar Instellingen > Bedrijf > Sms.

2. Klik naast het actieve abonnement op de horizontale stippen.

3. Klik op Abonnement details.

4. Klik op Abonnement annuleren.

5. Bevestig door een vinkje in het vlakje te plaatsen en klik op Abonnement annuleren.

Annuleren vanuit Facturatie

1. Ga naar Instellingen > Bedrijf > Facturatie.

2. Klik bij "Sms-abonnement" op Wijzig het abonnement.

3. Klik op Abonnement annuleren.

4. Bevestig door een vinkje in het vlakje te plaatsen en klik op Abonnement annuleren.

Sms'en uitschakelen

Je kunt Sms'en op ieder moment uitschakelen door opnieuw op de schakelaar te klikken.

Wanneer Sms'en is uitgeschakeld, verdwijnt de functie uit de gebruikersinterface. Wel bewaren we je gegevens en instellingen, indien je de functie in de toekomst opnieuw wilt inschakelen.

⚠️ Houd rekening met het volgende:

• Als je Sms'en eenmaal hebt uitgeschakeld, kunnen kandidaten je niet meer sms'en.

• Het uitschakelen van Sms'en verwijdert je telefoonnummer niet en annuleert je sms-abonnement niet. Als je helemaal wilt stoppen met sms'en, raden we je aan om eerst je telefoonnummer te verwijderen, je sms-abonnement te annuleren en vervolgens de functie uit te schakelen.

Veelgestelde vragen

Hoeveel telefoonnummers kab ik registeren voor mijn bedrijf?

Op dit moment kun je één telefoonnummer per bedrijfsaccount registreren. Dit telefoonnummer wordt gebruikt voor alle uitgaande sms'jes, zodat je kandidaten altijd sms'jes van hetzelfde nummer ontvangen, ongeacht wie van je collega's deze verstuurt.

Kan ik een exact telefoonnummer uitkiezen?

Nee, de telefoonnummers zijn willekeurig. Je kunt enkel het land van het telefoonnummer kiezen.

Zit er een tijdslimiet vast aan de 50 gratis sms'jes?

Ja, deze gratis proefversie is 30 dagen geldig.

Hoe worden sms'jes geteld binnen het beschikbare aantal sms'jes?

Zowel de sms'jes die je verstuurt naar kandidaten als de sms'jes die je ontvangt tellen mee in het aantal beschikbare sms'jes. Houd er rekening mee dat we met één sms één segment bedoelen. Een sms kan uit meerdere segmenten bestaan. Bekijk de artikelen What The Heck Is A Segment? en SMS Character Limit om meer te leren over segmenten, tekenlimiet en codering. (Beide artikelen zijn alleen beschikbaar in het Engels.)

Wat gebeurt er met het sms-abonnement als ik mijn hoofdabonnement annuleer?

Dan annuleren wij ook het sms-abonnement. Heel jammer dat je ons gaat verlaten 😢