SEO toepassen op je vacatures en werken-bij site (2.0)
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Search Engine Optimization (SEO) is een inbound marketingmethode die je pagina vindbaar en volgbaar maakt door Google, Bing en andere zoekmachines. Functie-omschrijvingen die duidelijk, gericht en zoekbaar zijn trekken de meest relevante en gekwalificeerde baanzoekers aan voor je openstaande functies.

Door de juiste titel en meta-omschrijving te hebben voor je werken-bij site en elk van je vacatures, zorg je ervoor dat zoekmachines zoals Google, Bing en DuckDuckGo ze op de goede manier indexen. Je vacatures hebben hierdoor een grotere kans om bovenaan de zoekresultaten te verschijnen van potentiële kandidaten.

De metadata van je werken-bij site aanpassen

1. Ga naar de pagina-editor van de gewenste pagina die je wil aanpassen.

2. Klik linksboven op het tandwiel-icoon.

3. Onder SEO kun je de Titel en Omschrijving van deze pagina bijwerken.

Titel

De titel tag van je werken-bij site. Lees meer: Wat is een titel tag?

Let op: Deze titel wordt ook getoond in het browser-tabblad van de pagina.

Omschrijving

De meta-omschrijving van je werken-bij site. Lees meer: Wat is een meta-omschrijving?

4. Onder Deelbare social afbeelding kun je de social afbeelding bijwerken

Deelbare social afbeelding

Dit is de afbeelding die wordt getoond wanneer je deze pagina gedeeld wordt op social media. Beweeg je muis over de afbeelding en klik op Afbeelding uploaden om het bij te werken.

Standaard afbeelding

Dit is de afbeelding die getoond wordt wanneer je werken-bij site wordt gedeeld op social media.

1. In de CareersHub klik je in de kopbalk op Instellingen, en links op Deelbare social afbeelding.

2. Beweeg je muis over de afbeelding en klik op Afbeelding uploaden om het bij te werken.

Let op: Wanneer je geen individuele deelbare social afbeeldingen aan je vacatures hebt toegevoegd, wordt deze afbeelding ook gebruikt wanneer één van je vacatures wordt gedeeld.

Metadata aanpassen per vacature

1. Klik op Bewerken naast een vacature als je wil optimaliseren voor social media

2. Ga naar het Social media tabblad.

Titel

De titel tag van elk van je vacatures.

Omschrijving

De meta beschrijving van elk van je vacatures.

Deelbare social afbeelding

Dit is de afbeelding die getoond wordt wanneer de geselecteerde vacature wordt gedeeld op social media.

Klik op Nieuwe afbeelding uploaden om de deelbare social afbeelding van deze vacature bij te werken.

💡Je kunt de URL van vacatures ook wijzigen voor betere indexering en SEO. Ontdek hier hoe je dat doet.

Waarom wordt mijn recent bijgewerkte afbeelding niet getoond wanneer ik de link naar de vacature deel?

Recent bijgewerkte gedeelde afbeeldingen kunnen tot 7 dagen nodig hebben om op websites ververst te worden door caching. Om dit proces te versnellen kun je aanvragen om de cache van de website te verversen zodat je afbeelding gelijk wordt bijgewerkt.

Klik hier om naar LinkedIn's post inspecteur functie te gaan.

Klik hier om Facebook's deel debugger te krijgen.

Plak gemakkelijk de URL van de vacature in één van de functies hierboven om het bij te werken voor de website zodat je de link kunt delen met de net bijgewerkte afbeelding.