Aan de slag met Recruitee
Essentiële benodigdheden voor vacaturemanagers
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Ben je zojuist als vacaturemanager toegevoegd aan het Recruitee-account van jouw bedrijf, en wil je je vertrouwd maken met de voor jou meest essentiële functies?

In dit artikel komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Je account opzetten

Om je gebruikersaccount op te zetten heb je een e-mailuitnodiging gekregen op het Recruitee-account van jouw bedrijf.

Belangrijk: als je bedrijf SSO gebruikt, kan je inloggen bij Recruitee via jouw SSO-tool. Neem contact op met een beheerder van jouw account om je toe te laten voegen aan Recruitee via de SSO tool van jouw bedrijf.

1. Klik op Voeg je nu bij je team.

2. Selecteer een taal, tijdsindeling, vul details in en klik op Volgende.

Je account is opgezet. Je kunt nu de stappen van de Recruitee Academy doorlopen om meer te leren over Recruitee.

Je mailbox en agenda synchroniseren

Je kunt je profiel-, e-mail- en kalenderinstellingen bekijken en bewerken onder Instellingen > Profiel.

De synchronisatie van zowel de e-mail als de agenda zorgen voor een tweerichtings communicatie tussen Recruitee en je bedrijfsmail of kalender.

Check met een beheerder in je account of je het Recruitee e-mailadres gaat gebruiken, of synchroniseer je bedrijfsmail. Check ook of dit het geval is met je agenda.

Je meldingen opzetten

Ga naar Instellingen > Mijn account > Meldingen om te selecteren welke meldingen je wil ontvangen van Recruitee, en hoe je deze wil ontvangen.

Laat een beheerder van je bedrijfsaccount je informeren over waar je je bewust van moet zijn, en bepaal of je de melding in je app wilt ontvangen - deze zal dan verschijnen onder het bel-icoontje, rechtsboven in Recruitee -, via de mobiele app, of via e-mail.

Belangrijk: sommige meldingen vereisen je om bepaalde vacatures/talentpools of kandidaten te volgen. Je zult dan enkel een melding krijgen over functionaliteiten en gebieden waar jouw rol toegang toe heeft.

Download de Recruitee App voor iOS of Android om Recruitee onderweg te gebruiken!

Een overzicht krijgen met het dashboard

Op het dashboard vind je al je relevante to-do's en alle activiteiten binnen Recruitee gebundeld op één plek.

In je Agenda kun je alle Recruitee afspraken van de week inzien, maar ook alle afspraken van de bedrijfsagenda, indien deze is gesynchroniseerd.

Bij Afspraken vind je een overzicht van alle afspraken in de toekomst en uit het verleden. Klik op de afspraak om de afspraakinformatie in te zien en om het sollicitatiegesprek te starten indien het om een videosollicitatie gaat.

Bij Evaluaties vind je de door jou aangevraagde evaluaties. Klik Begin naast het verzoek om de kandidaat te evalueren.

Bij Taken vind je onvoltooide taken die aan jou zijn toegewezen. Klik op een taak om deze te bewerken of om hem als voltooid te markeren.

Vacature funnels

Als je in de Vacature sectie op een vacature klikt, zie je alle kandidaten die hierop hebben gereageerd, onderverdeeld op basis van hun huidige fase. Kandidaten die via jouw werken-bij site hebben gereageerd, of kandidaten die je handmatig hebt toegevoegd, belanden in de Gesolliciteerd fase. Kandidaten die zijn gesourced met de Recruitee sourcing extensie zullen verschijnen in de Gesourcede fase. Kandidaten die zijn aangedragen via de AandraagHub belanden in de Aangedragen-fase.

Kandidaten kunnen verplaatst worden in de funnel door te klikken op hun kaart, en hen te verplaatsen naar de gewenste fase.

Belangrijk: Als je een kandidaat naar een fase met een bliksemschicht-icoon sleept, moeten één of meer geautomatiseerde acties geactiveerd worden.

Als er een actie wordt geactiveerd, zal er rechtsonder in je scherm een melding verschijnen. Als je hier je muis over beweegt, zal de geactiveerde actie gepauzeerd worden. Je kunt dan de actie annuleren.

Kandidatenprofielen

Om een kandidatenprofiel te openen, klik op een kaart van een kandidaat in de funnel of in de kandidatensectie.

Hier kun je een overzicht verkrijgen van alles kandidaat-gerelateerd: hun details, CV en motivatiebrief.

Notities

Notities worden vaak gebruikt om observaties over kandidaten te vermelden, en om over hen te communiceren met je teamgenoten. Je kunt de notities zichtbaar maken voor alleen jezelf, geselecteerde teamgenoten of voor iedereen. Om een collega in een notitie te taggen, gebruik je een @ en selecteer je hun naam, of klik je op Beantwoorden onder een door hen geschreven notitie.

Taken

Als je een taak toegewezen krijgt van een collega, kun je dit ook in het kandidatenprofiel zien. Taken worden doorgaans gebruikt als oproep tot actie van een teamgenoot. Als je de taak hebt voltooid, kun je deze afvinken.

Stel vervaldata in voor taken van jezelf of een teamgenoot door te klikken op de taak en deze te bewerken.

Evaluaties

Je kunt snel een kandidaat evalueren door op de duimpjes omhoog of omlaag te klikken, en door een notitie achter te laten met je beredenering. Hun algehele score zal dan overeenkomstig veranderen.

Als je bent verzocht om een een evaluatieformulier in te vullen, kun je dit doen bij de Evaluatie-tabblad in je profiel. Klik naast het verzoek op Begin om de kandidaat te evalueren.

Je kunt ook je teamgenoten verzoeken om een evaluatie uit te voeren. Ga naar het Evaluatie-tabblad en klik op + Evaluatie toevoegen. Zorg dat Verzoek is geselecteerd, kies een evaluatieformulier, voeg teamgenoten toe met de +, en klik op Aanvragen.

E-mails sturen naar kandidaten

E-mails van en naar de kandidaat worden verzameld in het E-mail tabblad.

Klik op Nieuwe e-mail om een e-mail op te stellen om naar je kandidaat te sturen. Je kunt deze vanaf nul schrijven, of je kunt op + Toevoegen om e-mail templates te gebruiken. In dit artikel leer je hoe je een e-mail template maakt.

Je kunt ook Vragenlijsten invoegen die de kandidaten moeten invullen.

Voeg een afspraakplanner-link toe zodat je kandidaat een geschikt tijdstip kan kiezen voor het aankomende sollicitatiegesprek.

Zodra je je e-mail hebt geschreven, klik op Versturen om het direct te versturen, of op Plan je e-mail, om de e-mail op een later moment te versturen.

Plan afspraken in met kandidaten

Klik rechtsboven op Afspraak maken om een afspraak met een kandidaat in te plannen.

Selecteer de datum, tijd en de duur van het event. Bij Afspraak-type bepaal je welk type afspraak het is: een sollicitatie op locatie, een telefonische sollicitatie of een videosollicitatie (je kunt verschillende hulpmiddelen selecteren, afhankelijk van welke video-tool in je account is geïntegreerd).

Klik op Volgende om e-mailmeldingen op te zetten voor de kandidaten en interviewer(s).

Klik op + Toevoegen om gebruik te maken van e-mail templates.

Leer hier meer over het inplannen van afspraken.

Kandidaten diskwalificeren

Om een kandidaat af te wijzen, klik in hun profiel op de Kandidaat afwijzen knop naast de betreffende vacature.

Kies een afwijzingsreden.

Belangrijk: Een bliksemschicht naast de diskwalificatiereden geeft aan dat geautomatiseerde acties worden geactiveerd wanneer deze diskwalificatiereden wordt gekozen.

Heb je hulp nodig?

Bereik ons support team via de chat rechtsonder bij Recruitee, of e-mail ons via support@recruitee.com.