Maak zelf rapportages
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Naast het toevoegen van rapportages uit onze bibliotheek aan je aangepaste dashboard, kun je ze ook helemaal opnieuw maken.

1. Klik +Rapportage toevoegen rechtsboven in je aangepaste dashboard. De rapportage bibliotheek zal openen.

2. Selecteer Opnieuw beginnen linksboven.

3. Kies een rapportage type. Er zijn Trend, Overzicht, Losse Statistieken of Funnel rapportages.

Trendrapportage

Trend rapportages geven hoogtepunten van veranderingen in je gegevens in de loop van de tijd.

1. Selecteer een meetgegeven.

2. Geef je rapportage een titel en voeg eventueel een omschrijving toe.

3. Kies eventueel een ander meetgegeven om het eerste meetgegeven op te groeperen.

4. Kies of jij jouw meetgegevens wilt visualiseren als een diagram, data-tabel, of samenvatting.

Let op: Sommige visualisatie types zijn wellicht niet beschikbaar voor sommige rapportage instellingen.

Wanneer je een diagram hebt gekozen, kun je kiezen tussen een staafdiagram en een lijndiagram type.

5. Selecteer een Datumbereik voor je rapportage.

Je kunt een Frequentie selecteren op basis van je datumbereik.

6. Je kunt een extra filter toevoegen onder Filteren op om je selectie te filteren op een specifieke indicator.

7. Zodra je je selectie hebt afgerond, klik rechtsonder op Rapportage toevoegen om je rapportage aan je dashboard toe te voegen.

Overzicht rapportage

Overzicht rapportages bestaan uit essentiële meetgegevens die gegroepeerd zijn op verschillende categorieën.

1. Selecteer een meetgegeven.

2. Geef je rapportage een titel en voeg eventueel een beschrijving toe.

3. Kies eventueel een meetgegeven om het eerste meetgegeven op te groeperen, zowel als een tweede meetgegeven.

4. Klik op de schakel als je geanonimiseerde gegevens van verwijderde kandidaten wil uitsluiten van je rapportage.

5. Kies of je je meetgegevens wil visualiseren als een diagram, data-tabel, of samenvatting.

Let op: Sommige visualisatie types zijn wellicht niet beschikbaar voor sommige rapportage instellingen.

Zodra je een diagram hebt uitgekozen, kun je kiezen tussen een staafdiagram en een cirkeldiagram type.

6. Selecteer een Datumbereik voor je rapportage.

7. Onder Datumeigenschappen kun je bepalen welke datumeigenschap gebruikt moet worden met betrekking tot het meetgegeven dat je hebt uitgekozen.

8. Als je meerdere meetgegevens hebt gekozen, kun je selecteren op welk meetgegeven je rapportage gesorteerd moet worden onder Sorteren op.

9. Selecteer de Hoeveelheid getoonde gegevens.

10. Je kunt een extra filter toevoegen onder Filteren op om je selectie te filteren op een specifieke indicator.

11. Zodra je je selectie hebt afgerond, klik rechtsonder op Rapportage toevoegen om je rapportage aan je dashboard toe te voegen.

Losse statistieken rapportage

Losse statistieken rapportages focussen zich op enkele belangrijke waarden.

1. Selecteer een meetgegeven.

2. Geef je rapportage een titel en voeg eventueel een beschrijving toe.

3. Kies eventueel een ander meetgegeven om het eerste meetgegeven op te groeperen.

4. Klik op de schakel als je geanonimiseerde gegevens van verwijderde kandidaten wil uitsluiten van je rapportage.

5. Kies of je je meetgegevens wil visualiseren als een diagram, data-tabel, of samenvatting.

Let op: Sommige visualisatie types zijn wellicht niet beschikbaar voor sommige rapportage instellingen.

Zodra je een diagram hebt uitgekozen, kun je kiezen tussen een staafdiagram en een cirkeldiagram type.

6. Selecteer een Datumbereik voor je rapportage.

7. Onder Datumeigenschappen kun je bepalen welke datumeigenschap gebruikt moet worden met betrekking tot het meetgegeven dat je hebt uitgekozen.

8. Als je meerdere meetgegevens hebt gekozen, kun je selecteren op welk meetgegeven je rapportage gesorteerd moet worden onder Sorteren op.

9. Selecteer de Hoeveelheid getoonde gegevens.

10. Je kunt een extra filter toevoegen onder Filteren op, om je selectie te filteren op een specifieke indicator.

11. Zodra je je selectie hebt afgerond, klik rechtsonder op Rapportage toevoegen om je rapportage aan je dashboard toe te voegen.

Funnel rapportage

Funnel rapportages richten zich op de voortgang van kandidaten in de funnel van vacatures.

1. Selecteer een statistiek.

2. Geef je rapport een titel en voeg eventueel een omschrijving toe.

3. Kies of je gegevens wilt weergeven voor alle funnels, een specifieke funnel of een specifieke vacature.

Selecteer voor welke funnel of vacature je het rapport wilt configureren als je ervoor kiest om gegevens voor een specifieke funnel of vacature weer te geven.

Kies tussen Fasetype en Naam fase onder Groeperen op om het rapport te groeperen op jouw aangepaste funnelfasen of alleen op fasetypes. Lees meer over het verschil tussen fasenamen en fasetypen.

Klik, optioneel, op de schakelaar om de geanonimiseerde gegevens van verwijderde kandidaten uit te sluiten van het rapport dat aan het dashboard is toegevoegd.

4. Kies of je de statistieken wilt weergeven als een diagram, data-tabel of samenvatting.

Notitie: Sommige weergave-typen zijn mogelijk niet beschikbaar voor sommige rapportages.

5. Onder Datumeigenschappen kun je bepalen met welke datumeigenschap rekening moet worden gehouden als het gaat om de statistiek die u hebt gekozen.

6. Selecteer een Datumbereik voor jouw rapport.

7. Je kunt een extra filter toevoegen onder Filteren op om jouw selectie te filteren op een specifieke indicator.

8. Nadat jij jouw selectie hebt voltooid, klik rechtsonder op Rapportage toevoegen om het rapport aan jouw dashboard toe te voegen.

Wat komt er nu?