Rapportage en analyse
Aangepaste dashboards
Gebruik en pas rapportages aan uit de rapportage bibliothee
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De rapportagemaker laat je rapportages maken die geheel aangepast zijn op welke meetgegevens belangrijk zijn voor jou. Zodra je een aangepast dashboard hebt aangemaakt, kun je er talrijke rapportages vanuit onze bibliotheek aan toevoegen en ze aanpassen aan je behoeften.

Klik +Rapportage toevoegen rechts-boven in je aangepaste dashboard.

De rapportage bibliotheek zal openen. Aan de linkerkant zie je verschillende categorieën om doorheen te bladeren, of zoek gemakkelijk direct een rapportage met de zoekbalk bovenin.

In de rechter-bovenhoek kun je de beschikbare rapportages filteren op visualisatie- of rapportage type.

Klik +Rapportage toevoegen voor een rapportage die je wilt instellen om toe te voegen aan je dashboard.

Er zijn vier verschillende rapportage types die je kunt aanpassen: trend, overzicht, losse statistieken en funnel rapportages.

Trendrapportage

Trend rapportages geven hoogtepunten van veranderingen in je gegevens in de loop van de tijd.

Geef je rapportage een titel en voeg eventueel een beschrijving toe. Pas het Meetgegeven aan en selecteer een groepering onder Groeperen op.

Eventueel kun je op de schakel klikken om geanonimiseerde gegevens van verwijderde kandidaten uit te sluiten van de rapportage die aan het dashboard is toegevoegd.

Selecteer aan de bovenkant of je een diagram, data-tabel, of samenvatting wil.

Als je het diagram inzicht hebt geselecteerd, kun je kiezen tussen een verticaal staafdiagram en een lijngrafiek.

Onder Datumbereik kun je de rapportage filteren op een bepaald tijdsbestek. Kies een Frequentie van dat tijdsbestek.

Onder Filteren op kun je extra filters selecteren.

Klik op Rapportage toevoegen zodra je je selectie hebt afgerond om de rapportage aan je aangepaste dashboard toe te voegen.

Overzicht rapportage

Overzicht rapportages bestaan uit essentiële meetgegevens die gegroepeerd zijn op verschillende categorieën.

Geef je rapportage een titel en voeg eventueel een beschrijving toe. Je kunt het Meetgegeven aanpassen en een groepering selecteren onder Groeperen op. Eventueel kun je ook een tweede groepering toevoegen.

Daarnaast kun je op de schakel klikken om geanonimiseerde gegevens van verwijderde kandidaten uit te sluiten van de rapportage die aan het dashboard is toegevoegd.

Selecteer aan de bovenkant of je een diagram, data-tabel, of samenvatting wilt.

Als je het diagram inzicht hebt geselecteerd, kun je kiezen tussen een horizontaal staafdiagram en een cirkeldiagram.

Onder Datumbereik kun je de rapportage filteren op een bepaald tijdsbestek.

De Datumeigenschappen bepaalt welke datum gebruikt zal worden voor bepaalde meetgegevens.

Onder Sorteren op, kun je selecteren hoe je de gegevens wilt sorteren. Daarnaast kun je de Hoeveelheid getoonde gegevens kiezen.

Onder Filteren op kun je extra filters selecteren.

Klik op Rapportage toevoegen zodra je je selectie hebt afgerond om de rapportage aan je aangepaste dashboard toe te voegen.

Losse statistieken rapportage

Losse statistieken rapportages focussen zich op enkele belangrijke waarden.

Geef je rapportage een titel en voeg eventueel een beschrijving toe. Je kunt het Meetgegeven aanpassen en een groepering selecteren onder Groeperen op.

Eventueel kun je op de schakel klikken om geanonimiseerde gegevens van verwijderde kandidaten uit te sluiten van de rapportage die aan het dashboard is toegevoegd.

Selecteer aan de bovenkant of je een diagram, data-tabel, of samenvatting wil.

Als je het diagram inzicht hebt geselecteerd, kun je kiezen tussen een horizontaal staafdiagram en een cirkeldiagram.

Onder Datumbereik kun je de rapportage filteren op een bepaald tijdsbestek en onder Filteren op kun je extra filters selecteren.

De Datumeigenschappen bepaalt welke datum gebruikt zal worden voor bepaalde gegevens. Daarnaast kun je de Hoeveelheid getoonde gegevens kiezen.

Onder Filteren op kun je extra filters selecteren.

Klik op Rapportage toevoegen zodra je je selectie hebt afgerond om de rapportage aan je aangepaste dashboard toe te voegen.

Funnel rapportage

Funnel rapportages richten zich op de beweging van de kandidaten in de funnel fase.

Geef het rapport een titel en voeg eventueel een beschrijving toe. Pas de Meetgegeven aan en selecteer een optie onder Toon gegevens voor.

Selecteer voor welke funnel of taak je het rapport wilt configureren als je ervoor kiest om gegevens te tonen voor een specifieke funnel of vacature.

Kies tussen Fase type en Naam fase onder Groeperen op om het rapport te groeperen op de aangepaste funnel fasen of alleen op fase types. Lees meer over het verschil tussen fase namen en fase typen.

Optioneel, kil op de schakelaar om de geanonimiseerde gegevens van verwijderde kandidaten uit te sluiten van het rapport dat aan het dashboard is toegevoegd.

Selecteer bovenaan of je een diagram, data-tabel of samenvatting wilt weergeven.

Onder Datumbereik kun je het rapport filteren op een bepaald tijdsbestek.

De Datumeigenschappen bepaalt welke datum voor bepaalde statistieken wordt gebruikt.

Onder Filteren op kun je extra filters selecteren.

Klik op Rapport toevoegen zodra jij jouw selectie hebt voltooid om het rapport toe te voegen aan de aangepaste dashboard.