Importeer kandidaten

Vul je funnel met gekwalificeerde kandidaten vanuit meerdere bronnen.

Émilie Némorin avatar
Geschreven door Émilie Némorin
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Hierop heb je gewacht: kandidaten toevoegen aan je funnel! Je kunt op 4 manieren kandidaten in Recruitee importeren. Hieronder staan ze beschreven.

1 – Kandidaten handmatig aan een vacature toevoegen

Selecteer de vacature waaraan je kandidaten wilt toevoegen in Vacatures. Klik rechtsboven op de knop Voeg Kandidaten toe. Klik op de knop Voeg handmatig toe. Vul alle gegevens in en klik op Voeg toe als je klaar bent.

2 - Handmatig cv's in bulk uploaden

Selecteer de vacature waaraan je kandidaten wilt toevoegen in Vacatures. Klik rechtsboven op de knop Voeg Kandidaten toe.

Klik op de knop Upload CV's. Je kunt een of meerdere cv's uploaden. Het kan een Word, pdf of odt bestand zijn. Gebruik CTRL of SHIFT om meerdere bestanden te selecteren.

3 - Haal kandidaten uit andere bronnen met behulp van de sourcing-extentie van Recruitee

Vaak zoek jezelf kandidaten. Vind je gekwalificeerd profielen op LinkedIn, GitHub, Dribbble, of Facebook? Importeer ze dan direct in Recruitee met onze intuïtieve sourcing-extentie.

Je kunt de sourcing-extentie voor Chrome hier downloaden.

Na het installeren van de sourcing-extentie zie je het icoon van Recruitee naast het online profiel van een kandidaat op GitHub, Facebook, Dribbble, enz. Klik op het icoon, controleer de naam en het e-mailadres van de kandidaat, voeg eventueel tags of bronnen aan kandidaten toe en klik dan op Kandidaat toevoegen.

Dat is alles! Je vind deze kandidaat nu onder de fase Gesourced bij de gekoppelde vacature(s). Deze kolom Gesourced wordt automatisch door Recruitee aan de linkerkant van je funnel ingevoegd.

4- Importeer kandidaten via het e-mailadres van je vacature

Als je een vacature aanmaakt in Recruitee krijgt deze vacature automatisch een eigen e-mailadres. Als kandidaten en/of je collega's een cv naar dit e-mailadres sturen, dan verwerkt Recruitee die automatisch tot een kandidatenprofiel, en zet het in de funnel van de vacature.

Om het e-mailadres van een vacature te zien klik je rechtsboven op de knop Voeg kandidaten toe.

Kijk dan naar het e-mailadres onder Importeer kandidaten CV's te mailen naar.. Klik op Kopieer om het e-mailadres naar je klembord te kopiëren.

Kandidaten zoeken

Weet je nog dat je een prima kandidaat hebt gevonden maar weet je niet meer waar hij is? Gebruik onze geavanceerde Boolean zoekfunctie voor kandidaten in je account.

Aan de linkerkant van je dashboard klik je eerst op Kandidaten. Gebruik de zoekbalk en vul verschillende zoekargumenten in om kandidaten te zoeken. Voor meer informatie over onze Boolean zoekfunctie kijk hier.

Probeer het nu zelf in Recruitee!