E-mail
Automatisch cv's vanuit Outlook en Gmail naar je Recruitee mailbox doorsturen
Automatisch cv's vanuit Outlook en Gmail naar je Recruitee mailbox doorsturen

*GEAVANCEERD*

Émilie Némorin avatar
Geschreven door Émilie Némorin
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als je een algemeen e-mailadres voor vacatures hebt, bijvoorbeeld, vacature@bedrijf.nl, waar potentiële kandidaten en recruiters hun cv's naartoe sturen, dan kun je deze cv's vanuit vacature@bedrijf.nl naar je bedrijfsinbox in je Recruitee mailbox doorsturen.

De doorgestuurde cv's worden dan onmiddellijk omgezet in een kandidatenprofiel in Recruitee.

LET OP:

• Nadat het is ingesteld sturen Outlook en Gmail alleen nieuwe e-mails door naar de Recruitee mailbox.

• Voeg altijd een onderwerp en hoofdtekst in als je cv's naar je algemene e-mailadres voor vacatures stuurt. E-mails zonder onderwerp en/of hoofdtekst komen waarschijnlijk in de spam van je algemene e-mailadres voor vacatures. E-mails in de spam worden niet doorgestuurd naar je Recruitee mailbox, zelfs niet als je ze als "niet spam" markeert."

• Voeg per e-mail altijd een echte cv in pdf-formaat als bijlage toe, als je deze naar je algemene e-mailadres voor vacatures stuurt. Dit is de beste manier om ervoor te zorgen dat het systeem de cv correct verwerkt en omzet in een kandidatenprofiel in Recruitee. Als toevallig de cv niet verwerkt wordt, dan vind je de doorgestuurde e-mail, met de bijgevoegde cv, terug in de map "geen-kandidaten". Deze kun je op elk moment omzetten in een kandidatenprofiel.

• Als je meer dan één cv bijvoegt dan neemt Recruitee er willekeurig een en verwerkt alleen die, terwijl de rest niet verwerkt wordt.

Automatisch cv's vanuit Outlook en Gmail naar je Recruitee mailbox doorsturen

1. Log in bij het Outlook-account van het algemene e-mailadres voor vacatures van waaruit je wilt doorsturen.

2. Klik rechtsboven op het tandwielicoon.

3. Klik op Alle Outlook-instellingen weergeven.

4. In het menu aan de linkerkant, klik op E-mail > Doorsturen.

5. Log in bij je Recruitee-account. Klik op Mailbox in het menu aan de linkerkant.

6. Klik op de pijl naast de bedrijfsinbox.

7. Klik rechtsbeneden op Kopieer. Het e-mailadres van je bedrijfsaccount in Recruitee wordt gekopieerd.

8. Ga terug naar de Doorsturen-pagina in Outlook > Selecteer Start doorsturen > Druk op Ctrl+V om het e-mailadres in het veld te plakken. Het wordt aanbevolen om een vinkje in het vak Bewaar een kopie van doorgestuurde berichten te zetten.

9. Klik op Opslaan.

10. Vanaf nu worden e-mails, die naar je algemene e-mailadres voor vacatures gestuurd worden, doorgestuurd naar je bedrijfsinbox in Recruitee.

E-mails waaraan een cv is bijgevoegd worden automatisch tot kandidatenprofielen verwerkt. Je kunt de verwerkte gegevens op elk moment controleren.

E-mails zonder bijgevoegde cv's blijven in de map geen-kandidaten. Je kunt ze op elk moment omzetten in een kandidatenprofiel.

Hoe zet je automatisch doorsturen in Outlook uit:

1. Log in bij het Outlook-account van het algemene e-mailadres voor vacatures waarin je het doorsturen hebt ingesteld.

2. Klik rechtsboven op het tandwielicoon.

3. Klik op Alle Outlook-instellingen weergeven.

4. In het menu aan de linkerkant, klik op E-mail > Doorsturen.

5. Selecteer Stop doorsturen.

6. Klik op Opslaan.

Automatisch cv's vanuit Gmail naar je Recruitee mailbox doorsturen

1. Log in bij het Gmail-account van het algemene e-mailadres voor vacatures, van waaruit je wilt doorsturen. LET OP: je kunt e-mails alleen vanuit een enkel gmailadres doorsturen, en niet vanuit een e-mailgroep of alias.

2. Klik rechtsboven op het tandwielicoon.

3. Klik op Instellingen.

4. Klik op het tabblad Doorsturen en POP/IMAP.

5. In de Doorsturen-sectie, klik op de knop Een doorstuuradres toevoegen.

6. Log in bij je Recruitee-account. Klik op Mailbox in het menu aan de linkerkant.

7. Klik op de pijl naast de bedrijfsinbox.

8. Klik rechtsbeneden op Kopieer. Het e-mailadres van je bedrijfsaccount in Recruitee wordt gekopieerd.

9. Ga terug naar de pagina Een doorstuuradres toevoegen in Gmail > Druk op Ctrl+V om het e-mailadres in het veld te plakken > Klik op Volgende.

10. Klik op Doorgaan.

11. Klik op OK.

12. Ga terug naar de bedrijfsinbox in je Recruitee-account.

13. Klik op de verificatie-e-mail die door Google is gestuurd > Klik op de verificatielink in de e-mail.

14. Klik op Bevestigen.

15. Ga terug naar de pagina met Instellingen in het Gmail-account van waaruit je e-mails doorstuurt > Ververs je browser.

16. In de Doorsturen-sectie, selecteer Een kopie van inkomend bericht doorsturen aan > Selecteer wat er moet gebeuren met de kopie van je e-mails in Gmail. Het wordt aanbevolen om de kopie van Gmail in de inbox te bewaren.

17. Klik aan de onderkant van de pagina op Wijzigingen opslaan.

18. Vanaf nu worden e-mails, die naar je algemene e-mailadres voor vacatures gestuurd worden, doorgestuurd naar je bedrijfsinbox in Recruitee.

E-mails waaraan een cv is bijgevoegd worden automatisch tot kandidatenprofielen verwerkt. Je kunt de verwerkte gegevens op elk moment controleren.

E-mails zonder bijgevoegde cv blijven in de map "geen-kandidaten". Je kunt ze op elk moment omzetten in een kandidatenprofiel.

Hoe zet je automatisch doorsturen in Gmail uit:

1. Log in bij het Gmail-account van het algemene e-mailadres voor vacatures waarvoor je het doorsturen hebt ingesteld.

2. Klik rechtsboven op het tandwielicoon > Klik op Instellingen.

3. Klik op het tabblad Doorsturen en POP/IMAP.

4. Selecteer Doorsturen uitschakelen in de Doorsturen-sectie.

5. Klik aan de onderkant van de pagina op Wijzigingen opslaan.

Probeer dit nu in je Recruitee-account!