Kandidaten beheren
Toewijzen, weghalen en verwijderen van kandidaten uit vacatures/talentpools
Toewijzen, weghalen en verwijderen van kandidaten uit vacatures/talentpools
Émilie Némorin avatar
Geschreven door Émilie Némorin
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Kandidaten aan vacatures/talentpools toewijzen

1. Ga naar een kandidatenprofiel

2. Klik onder vacatures/talentpools waar ze al in zitten, of onder hun evaluatiescore als ze nog niet in een vacature/talentpool zitten, op de knop + Toewijzen.

3. Selecteer de vacature/talentpool waaraan je de kandidaat wilt toewijzen.

4. Klik op Bewaar.

5. Elke vacature waar de kandidaat in zit heeft, aan de linkerkant, een gekleurde punt, waaruit de status van de vacature blijkt.

Elke talentpool waar de kandidaat in zit heeft aan de linkerkant een talentpoolicoon.

6. Bij elke vacature waar de kandidaat in zit is er een knop "→", waarmee jij de kandidaat naar een andere fase in de funnel van de vacature kunt zetten.

Kandidaten in bulk toewijzen aan een talentpool

1. Selecteer de kandidaten die je aan een vacature/talentpool wilt toewijzen.

2. Klik in het menu voor Bulkacties op de knop + Toewijzen.

3. Selecteer de vacature/talentpool waaraan je de kandidaten wilt toewijzen.

4. Klik op Toewijzen.

Kandidaten uit een vacature/talentpool weghalen

1. Ga naar een kandidatenprofiel

2. Klik voor de vacature/talentpool waar je de kandidaat uit wilt weghalen op het icoon met de drie puntjes...

3. Klik op Weghalen uit vacature  of op Weghalen uit talentpool.

Een kandidaat verwijderen

1. Ga naar een kandidatenprofiel

2. Klik rechtsboven op de knop Meer.

3. Selecteer Verwijder kandidaat.

4. Bevestig je actie.

Let op: Verwijderde kandidaten kunnen tot 7 dagen na verwijdering worden hersteld. Leer meer over het herstellen van recentelijk verwijderde kandidaten.

Kandidaten in bulk verwijderen

1. Selecteer de kandidaten die je wilt verwijderen.

2. Klik in het menu voor Bulkacties op de knop Verwijderen.

3. Bevestig je actie.

Let op: Verwijderde kandidaten kunnen tot 7 dagen na verwijdering worden hersteld. Leer meer over het herstellen van recentelijk verwijderde kandidaten.