Talentpools
Julia Haleniuk avatar
Geschreven door Julia Haleniuk
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Kandidaten toevoegen aan talentpools

Zodra je een talentpool hebt aangemaakt, kun je op meerdere manieren kandidaten toevoegen:

• Vacature mailbox - Kandidaten toevoegen door CVs naar een specifiek toegewezen e-mailadres te sturen.

• Handmatig - De kandidaatinformatie invoeren via een formulier.

• Vanuit een CSV-bestand importeren - een bestand uploaden met meerdere kandidaten tegelijkertijd.

• Recruitee Chrome extensie - Importeer potentiële kandidaten vanuit iedere website met een gebruikersdatabase.

Gevolgde talentpools

Volg een talentpool en blijf op de hoogte van wat er in de talentpool gebeurt. Klik op het bladwijzer-icoon om een talentpool te volgen. Je krijgt vervolgens meldingen over nieuwe kandidaten in deze talentpool. Ook krijg je een melding als kandidaten worden verwijderd, geëvalueerd, getagd en meer.

Teamgenoten toewijzen aan een talentpool

Met talentpools stroomlijn je het proces om kandidaten te beheren met vergelijkbare vaardigheden of ervaring. In plaats van specifieke vaardigheidstags toe te voegen aan het profiel van elke kandidaat, maak je gewoon een talentpool aan met geselecteerde kandidaten en wijs je teamleden toe zodat iedereen toegang heeft tot de lijst. Klik naast een talentpool op Bewerken en scroll naar beneden om in het gedeelte Teamgenoten collega's toe te wijzen. Als ze nog geen Recruitee-account hebben, ontvangen ze per e-mail een uitnodiging om er één aan te maken.

Vacatures vs. talentpools?

Het verschil tussen vacatures en talentpools is eenvoudig. Met Vacatures neem je kandidaten aan, met Talentpools bewaar je potentiële kandidaten voor toekomstige vacatures - een soort lijst met kandidaten waarmee recruiters contact houden.