Sms
Sms'en met kandidaten

Start met het sms'en van je kandidaten. Het is sneller dan e-mailen!

Émilie Némorin avatar
Geschreven door Émilie Némorin
Gisteren bijgewerkt

⚠️ Bij het activeren van de sms-functie krijg je 50 gratis sms'jes. Je kunt een los sms-abonnement kopen nadat je deze 50 gratis sms'jes hebt verbruikt, bijvoorbeeld $75 in de Verenigde Staten / €75 in Europa (gebaseerd op de valuta van het hoofdabonnement).

⚠️ We doen ons uiterste best om je de beste ervaring te geven, maar houd er rekening mee dat sms'jes onderhevig zijn aan lokale land- en providerregelgeving, die invloed kan hebben op de bezorging van je sms'jes. Sommige landen of providers kunnen bijvoorbeeld je nummer overschrijven, waardoor de kandidaat niet kan reageren. Bekijk dit artikel voor meer informatie. Hier kun je landspecifieke voorschriften bekijken. (Beide artikelen zijn alleen beschikbaar in het Engels).

⚠️ Vanwege de Franse regelgeving omtrent het versturen van berichten van applicatie naar persoon (A2P), kunnen we deze functie momenteel niet aanbieden voor Franse telefoonnummers.

In dit artikel:

Opmerking: je hebt de bevoegdheden "Sms'jes bekijken" en "Sms'jes versturen" nodig om kandidaten te sms'en.

Toestemming van kandidaten

⚠️ Voordat je kandidaten kunt sms'en, moeten ze eerst toestemming geven om sms'jes te ontvangen, omdat sommige landen wetten hanteren omtrent het beperken van ongevraagd telefonisch contact. Ga naar TCPA om hier meer over te leren (deze pagina is alleen beschikbaar in het Engels).

Kandidaten kunnen op twee manieren toestemming geven.

Wanneer de kandidaat op een vacature solliciteert

Wanneer een kandidaat op een vacature op je CareersHub of op Indeed solliciteert, krijgen ze de optie om toestemming te geven voor het ontvangen van sms'jes over die vacature of een andere vacature.

Handmatig toestemming toevoegen

Voor kandidaten die niet zelf solliciteren (als ze bijvoorbeeld gesourced of aangedragen worden), kun je de toestemming namens hen handmatig aan het systeem toevoegen. Dit kun je doen als de kandidaat al akkoord is gegaan met het ontvangen van sms'jes. Dit kan bijvoorbeeld telefonisch of via e-mail zijn gebeurd.

⚠️ Houd er rekening mee dat het handmatig toevoegen van toestemming zonder medeweten van de kandidaat in strijd is met het Twilio Berichtenbeleid (dit beleidsdocument is alleen beschikbaar in het Engels) en mogelijk ook met de regelgeving van je land.

1. Open het profiel van een kandidaat.

2. Ga naar Berichten > Sms.

3. Klik op Toestemming toevoegen.

4. Kies een datum waarop je toestemming hebt verkregen en bevestig door op Toestemming toevoegen te klikken.

Toestemming bijhouden en beheren

Wanneer je het profiel van een kandidaat opent, kun je in de sectie Berichten > Sms altijd de status van de toestemming zien en weet je of je de kandidaat kunt sms'en.

Wanneer je op de toestemmingscomponent klikt, kun je het volgende doen:

1. Bekijk wie de toestemming heeft toegevoegd en wanneer (of het de kandidaat was of een teamgenoot namens de kandidaat).

2. Toestemming intrekken - dit kun je bijvoorbeeld doen als de kandidaat aangeeft geen sms'jes meer te willen ontvangen.

3. Toestemming toevoegen (als deze bijvoorbeeld is ingetrokken en de kandidaat van gedachten is veranderd).

📌 Als de toestemming niet is toegevoegd of is ingetrokken, worden uitgaande sms'jes geblokkeerd, om het versturen van ongewenste sms'jes te voorkomen.

SMS trefwoorden

Kandidaten kunnen ook hun toestemmingsstatus beheren door trefwoorden naar het telefoonnummer van je bedrijf te sturen.

1. STOP, STOPALL, UNSUBSCRIBE, CANCEL, END, of QUIT — toestemming intrekken

2. START, YES en UNSTOP — toestemming toevoegen

📌 Als de kandidaat een trefwoord gebruikt om de toestemming in te trekken, kun je de toestemming niet meer handmatig namens hen toevoegen.

Sms'jes verzenden en ontvangen

Als een kandidaat toestemming heeft gegeven om sms'jes te ontvangen en een geldig telefoonnummer heeft opgegeven, kun je beginnen met sms'en.

Een sms versturen:

1. Open het profiel van een kandidaat.

2. Ga naar Berichten > Sms.

3. Voer onderaan je bericht in.

4. Klik op Versturen

Je kunt je berichten met uitstel verzenden door te klikken op Later verzenden en ze in te plannen voor een latere datum en tijd.

Wanneer de kandidaat je sms beantwoordt, kun je dit zien in het profiel van de kandidaat:

💡 Als je de kandidaat volgt en de melding "Acties worden uitgevoerd op het profiel van de kandidaat" hebt ingeschakeld, ontvang je een extra melding:

Kandidaten met meerdere telefoonnummers

💡 Als je kandidaat meer dan één telefoonnummer heeft toegevoegd, kun je tussen die telefoonnummers wisselen. Elk nummer heeft een eigen sms-geschiedenis.

Best practices voor sms'en met kandidaten

• Stel jezelf altijd even voor in de eerste sms, zodat de kandidaat weet van wie de sms afkomstig is.

• Geef de kandidaat een mogelijkheid om zich af te melden als hij of zij geen sms'jes wil ontvangen. Voeg een zin als " Antwoord STOP om je af te melden" toe aan je eerste bericht.

• Stuur geen berichten die als ongepast, aanstootgevend of beledigend kunnen worden beschouwd.

Bekijk het Twilio Berichtenbeleid en Beleid voor aanvaardbaar gebruik voor meer informatie over goede praktijken. (Beide pagina's zijn alleen beschikbaar in het Engels).

Veelgestelde vragen

Hoeveel tekens mag één enkele sms bevatten?

Een enkel sms'je mag meestal maximaal 160 tekens bevatten. Je kunt langere sms'jes versturen en ontvangen (tot 1400 tekens), die automatisch worden opgesplitst in delen ("segmenten"). Zulke berichten worden weergegeven als één sms, maar elk segment telt voor één sms uit je beschikbare sms'jes.

Ook is het belangrijk om te onthouden dat bepaalde tekens of emoji's als meerdere tekens worden geteld en je dus sneller de bovengrens aantikt. Bekijk What The Heck Is A Segment? en SMS Character Limit voor meer informatie hierover. (Beide artikelen zijn alleen beschikbaar in het Engels).