Compliance
EEO
EEO-statussen beheren
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Let op: Wij adviseren je sterk om een advocaat te raadplegen voordat je deze functies gebruikt. Hierdoor weet je zeker dat je de wetten en regels die je bedrijf hanteert volledig naleeft.

EEO statussen

Om de EEO-naleving van je kandidaten na te kunnen gaan, hebben de kandidaten een status voor iedere vacature waarbij de EEO-naleving is ingeschakeld.

Er zijn drie verschillende statussen:

EEO-gegevens verzameld

De kandidaat heeft minimaal één van de zelf-identificatievragen beantwoord.

EEO-gegevens aangevraagd

De kandidaat heeft de zelf-identificatievragen (nog) niet beantwoord op de werken-bij site of via e-mail.

Geen EEO-gegevens

De kandidaat heeft de zelf-identificatievragen niet ontvangen.

EEO-nalevingsfilter

In de kandidatensectie onder de EEO-nalevingsfilter krijg je een overzicht van de EEO-statussen van je kandidaten.

Hier zie je alle kandidaten met de drie statussen en kun je bulk acties gebruiken om de e-mail te verzenden voor het verzamelen van EEO-gegevens.

EEO-vragen naar kandidaten sturen

Kandidaten die zijn gesourced, aangedragen of handmatig toegevoegd, ontvangen de zelf-identificatievragen niet automatisch. Je zult ze de EEO-vragen handmatig moeten e-mailen; in bulk of individueel.

Je kunt EEO-vragen sturen naar kandidaten met de volgende statussen:

• Geen EEO-gegevens - Stuur voor de eerste keer EEO-vragen naar de kandidaten

• EEO-gegevens aangevraagd - Stuur de EEO-vragen opnieuw naar kandidaten die niet reageren

Let op: kandidaten zullen de EEO-vragen alléén ontvangen voor de vacatures waarbij de EEO-naleving is ingeschakeld. De EEO-naleving kun je binnen elke vacature in- of uitschakelen onder EEO-instemmend.

In bulk

1. Ga naar de Kandidatensectie en selecteer linksboven de EEO-instemmend filter.

2. Klik in het hokje links van de kandidaten om ze te selecteren.

3. Klik op de bovenste balk op Verstuur EEO-vragen.

4. Controleer de e-mailtemplate en klik op Versturen.

Let op: Als je de e-mail voor de tweede keer naar kandidaten stuurt, zorg dan dat je de inhoud wijzigt.

Individueel

1. Ga naar een kandidaatprofiel en klik op Geen EEO-gegevens

2. Klik op Versturen via e-mail

3. Controleer de e-mail en klik op Versturen.