EEO
Functies opzetten voor EEO-naleving
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met onze Gelijkwaardige Arbeidskansen (Equal Employment Opportunity, EEO) verzamel je via zelf-identificatievragen demografische informatie van kandidaten.

De meeste werkgevers uit de VS zijn vanuit EEO-wetten verplicht om EEO-gegevens te verzamelen. Hoewel wij je functies bieden die je helpen met het configureren van EEO-naleving, ligt de uiteindelijke verantwoordelijkheid bij jou.

Ook al ben je nog niet verplicht bent om EEO-gegevens te verzamelen, zijn deze functies handig om de mate van diversiteit en inclusie in je wervingsproces te meten.

Opmerking: Wij adviseren je sterk om een advocaat te raadplegen voordat je deze functies gebruikt. Hierdoor weet je zeker dat je de wetten en regels die je bedrijf hanteert volledig naleeft.

EEO-naleving inschakelen

Activeer EEO-naleving eerst op bedrijfsniveau. Daarna kun je het inschakelen voor elke vacature waarvan je EEO-data wil verzamelen.

Opmerking: Je dient 'Gegevens toegang op een hoog niveau' in te schakelen om EEO-instellingen te wijzigen.

Op bedrijfsniveau

1. Ga naar Instellingen > Bedrijfsinstellingen > EEO en klik op de schakelaar naast Schakel EEO-naleving in.

2. Selecteer of je een federale contractor of subcontractor bent of niet. Dit bepaalt de set EEO-zelfidentificatie-vragen die naar je kandidaten worden gestuurd.

EEO-zelfidentificatie-vragen voor federale aannemers of onderaannemers bestaan uit vragen over gender, ras, etniciteit, veteranenstatus en gehandicaptenstatus.

Ben je geen federale aannemer of onderaannemer, dan bestaan de EEO-zelfidentificatie-vragen uit vragen over gender, ras, etniciteit en veteranenstatus.

Opmerking: Je kunt de status updaten via Instellingen > Bedrijfsinstellingen > EEO onder Bedrijfsstatus.

3. EEO-naleving is nu ingeschakeld voor je bedrijfsaccount.

Zodra je de EEO-naleving voor je vacatures hebt ingeschakeld, kunnen kandidaten de EEO-zelf-identificatievragen op de volgende manieren beantwoorden:

Herkomst kandidaat

Zelfidentificatie-vragen ontvangen via

Gesolliciteerd via werken-bij site 2.0

Sollicitatieformulier

Gesolliciteerd via werken-bij site 1.0, Solliciteren met Indeed / Indeed EasyApply, Solliciteren met LinkedIn, of een op maat gemaakte integratie met gebruik van onze openbare API

E-mail over EEO-gegevensverzameling - automatisch verstuurd, 24 uur na de sollicitatie

Gesourced, aangedragen, toegevoegd via e-mail of handmatig toegevoegd

E-mail over EEO-gegevensverzameling - dient handmatig verzonden te worden

Zelfidentificatie-vragen in het sollicitatieformulier op de Werken-bij site 2.0 zien er zo uit:

Kandidaten die de e-mail over EEO-gegevensverzameling ontvangen zien het volgende:

Kandidaten in vacatures met ingeschakelde EEO-naleving krijgen een EEO-status voor deze vacature, gebaseerd op of ze de EEO-vragen hebben ontvangen of beantwoord. Leer meer over de EEO-statussen van kandidaten en hoe je de zelf-identificatievragen handmatig stuurt.

E-mail over EEO-gegevensverzameling

De e-mail over EEO-gegevensverzameling wordt verstuurd naar kandidaten die gesolliciteerd hebben via de werken-bij site 1.0, Indeed, LinkedIn of een op maat gemaakte integratie gemaakt met onze openbare API. De e-mail kan ook handmatig verstuurd worden naar kandidaten die manueel zijn gevonden of aangedragen of toegevoegd door op de status te klikken die wordt weergeven bij kandidaten die nog geen vragen hebben ontvangen, en vervolgens op Via e-mail versturen te klikken.

Bewaartermijn voor EEO-rapportagegegevens

Om er zeker van te zijn dat je rapportage compleet is, bepaal hoe lang je EEO-gegevens van kandidaten wil bewaren, nadat ze zijn verwijderd uit je database. Als je de bewaartermijn bijvoorbeeld op 0 zet, worden de EEO-gegevens verwijderd als je een kandidaat verwijderd, als je je aan de AVG dient te houden.

EEO-rapportage

Klik op Exporteren naar CSV om de EEO-rapportage in CSV-formaat te downloaden. Leer meer over het rapporteren van EEO.

Per vacature

Schakel EEO-naleving in voor individuele vacatures om via zelf-identificatievragen demografische informatie over kandidaten te verzamelen.

1. Ga naar de Vacatures-sectie en klik op Bewerken naast de vacature waarvoor je de EEO-naleving wil inschakelen.

2. Klik links op Sollicitatieformulier

3. Scroll naar beneden en klik op de schakelaar naast EEO-naleving.

4. Kies een EEO-categorie en klik rechtsboven op Opslaan.

EEO-naleving beheren

Schakel de EEO-naleving in of uit voor meerdere vacatures tegelijk.

1. Zorg dat je in de Vacatures-sectie de tabel-layout gebruikt.

2. Kies de vacatures waarvoor je de EEO-naleving wil inschakelen door op het vinkje ernaast te klikken.

3. Klik in de menubalk op Meer en kies EEO-naleving beheren.

4. Kies of je de EEO-naleving voor de geselecteerde vacatures in of uit wil schakelen.

EEO inschakelen

Kies een EEO-categorie en klik op Voor vacatures activeren

Klik op Voor X vacatures activeren om te bevestigen dat je de EEO-naleving wil inschakelen voor de geselecteerde vacatures.

EEO uitschakelen

Klik op Voor X vacatures uitschakelen om te bevestigen dat je de EEO-naleving wil uitschakelen voor de geselecteerde vacatures.