AFAS-integratie

Stuur je nieuwe kandidaten door van Recruitee naar AFAS

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Gebruik je AFAS om je medewerkersgegevens en andere HR-processen te beheren? Met deze integratie voeg je met een paar klikken je nieuwe medewerkers toe aan je AFAS-account.

Als de integratie nog niet werkt in je account, volg dan eerst de instructies bij De integratie instellen.

Verstuur nieuwe aanwervingen naar AFAS

1. Ga naar het profiel van de aangenomen kandidaat. Klik op Meer en selecteer Naar AFAS versturen in het dropdown-menu.

2. Controleer de informatie, en corrigeer indien nodig. Selecteer de werk e-mail, gender en vacature in AFAS en voeg eventueel meer informatie toe. Klik op Versturen.

3. Het profiel van de kandidaat heeft nu een AFAS-badge, zodat jij en je teamgenoten kunnen zien welke profielen al naar AFAS zijn verzonden. Als je je muis over de badge heen beweegt, zie je wie het profiel wanneer naar AFAS heeft verzonden.

In AFAS vind je de kandidaat in de sectie HR onder Werving en selectie > Sollicitant.

De integratie instellen

In AFAS

1. Download deze connectoren:

2. Ga in het onderdeel Algemeen van AFAS naar Uitvoer > Beheer en selecteer GetConnector.

3. Klik op Importeren.

4. Kies de in stap 1 gedownloade connectoren en importeer ze.

5. Ga in het gedeelte Algemeen naar Beheer en selecteer Autorisatie tool.

6. Klik op Nieuw onder Gebruikersgroep.

7. Selecteer Maak een geheel nieuwe gebruikersgroep en klik op Volgende.

8. Bedenk een naam en een beschrijving voor je nieuwe gebruikersgroep. Selecteer Handmatig onder Enter op basis van en voltooi de opzet van de nieuwe gebruikersgroep.

9. Ga naar je zojuist gecreëerde groep, selecteer Gebruikers in groep in het bovenste menu, en klik op Nieuw om een gebruiker aan de gebruikersgroep toe te voegen.

10. Selecteer een gebruiker die je aan de groep wil toevoegen, en klik op OK. Je hoeft maar één gebruiker toe te voegen.

11. In de Algemeen-sectie, ga naar Beheer, en selecteer de App connector.

12. Klik op Nieuw en maak een App connector aan met de gebruikersgroep die je hebt gemaakt.

13. Klik onder GetConnectoren op Nieuw om de in stap 4 geïmporteerde GetConnectors toe te voegen.

14. Klik onder Gebruikerstokens op Nieuw om een ​​token te maken.

Let op: je kunt het token alleen zien en kopiëren tijdens het maken, dus zorg ervoor dat je het ergens opslaat. Het zal later nodig zijn.

15. Klik onder Update Connectoren op Nieuw en voeg de connector toe met de ID HrCreateApplicant.

💡Voor hulp bij het beheren van jullie processen binnen AFAS kan er contact worden opgenomen met Giel Vercauteren van AIMS IMPROVE, een gecertificeerde servicepartner.

In Recruitee

Volg de onderstaande stappen om deze integratie in te schakelen. Je rol binnen Recruitee moet de Integraties beheren-permissie hebben.

1. Ga naar Marktplaats > Categorieën > HRIS en selecteer AFAS om te Integreren.

2. Lees de informatie en bevestig door te klikken op Accepteer en integreer.

3. Vul je AFAS-referenties in en klik op Integreer.

• Je vindt je lidnummer rechtsboven in de AFAS-applicatie. Zorg dat je alleen de cijfers plakt.

• Plak de token die je hebt gecreëerd in bovenstaande stap 14.

4. Recruitee en AFAS zijn nu geïntegreerd.

Bij Instellingen kun je selecteren wie profielen kan inzien en verzenden naar AFAS, en de integratie kan verwijderen.

Welke persoonlijke gegevens verstuurt Recruitee naar AFAS?

Recruitee stuurt de voornaam, achternaam, geboortegegevens, gender, e-mailadres, telefoonnummer en adres van de kandidaat naar AFAS

⚠️ Extra gegevens kunnen worden ondersteund door veldtoewijzing. Bekijk het hulp artikel voor Integratie veldtoewijzing om te weten hoe je velden configureert in Recruitee.

📌 Recruitee slaat geen persoonlijke gegevens van AFAS op.