Privacy en beveiliging
Bescherm je account met tweestapsverificatie
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Zet tweestapsverificatie aan om een extra laag beveiliging toe te voegen aan je gebruikersaccount.

Hoe tweestapsverificatie werkt

• Bovenop je gebruikersnaam en wachtwoord zullen we je vragen om een verificatiecode in te voeren wanneer je inlogt.

• Je krijgt je verificatiecode via een sms of een verificatie-app.

Opmerking: We raden je aan om beide opties te activeren, zodat je altijd een back-up hebt. Het herstellen van een account kan tot 72 uur duren als je geen toegang hebt tot een tweede verificatie-factor.

Tweestapsverificatie activeren

Door middel van SMS

We zullen een eenmalig wachtwoord naar je toesturen via sms.

⚠️Belangrijk

Zorg dat je sms'jes kunt ontvangen voordat je deze methode activeert. Daarnaast kan het zijn dat sms'jes om verschillende redenen niet bezorgd kunnen worden, zoals problemen met het netwerk of het abonnement met je mobiele provider.

We ondersteunen tweestapsverificatie via sms voor deze landen. Hoewel het wellicht mogelijk is om tweestapsverificatie te activeren via sms buiten deze landen, kunnen we niet garanderen dat dit werkt.

We raden aan om tweestapsverificatie in te schakelen via een verificatieapp (TOTP) als backup, vooral als het land waar je woont niet wordt ondersteund.

1. Ga naar Instellingen > Profiel > Beveiliging en klik op Activeer voor Tekstbericht (SMS).

2. Selecteer je netnummer en voer het telefoonnummer in waarop je een eenmalig wachtwoord wilt ontvangen en klik op Volgende

3. Voer de code in die je via sms hebt ontvangen en klik op Stel nu in.

Tweestapsverificatie is nu geactiveerd. Je zult een eenmalig wachtwoord ontvangen via sms als je inlogt op Recruitee.

Door middel van een verificatie-app (TOTP)

Gebruik een applicatie die tijdelijke, eenmalige verificatiecodes genereert die iedere 30 secondes worden vernieuwd.

1. Ga naar Instellingen > Profiel > Beveiliging en klik op Activeer voor Authenticatie app (TOTP).

2. Mocht je er nog geen hebben, installeer een authenticate app op je mobiele telefoon en klik je op Volgende.

3. Scan de QR-code met je verificatie-app. Als je de code niet kunt scannen, kun je de code handmatig invoeren in de app.

4. Nadat je de QR-code hebt gescand of ingevoerd, zie je op je verificatie-app een 6-cijferige code. Voer deze code in en klik op Stel nu in.

Tweestapsverificatie is nu actief. Gebruik je verificatie-app wanneer je inlogt op Recruitee.

Tweestapsverificatie traceren op bedrijfsniveau

Als beheerder van een bedrijfsaccount kun je zien welke gebruikers de tweestapsverificatie hebben geactiveerd bij Instellingen > Bedrijf > Teamgenoten in de 2FA kolom.

Toegang herstellen

Ben je de toegang tot je verificatie-methode verloren en kun je hierdoor niet op Recruitee inloggen? Klik op Toegang herstellen in de log-in pagina en volg de stappen.

Opmerking: Het herstelproces kan tot 72 uur duren.

Tweestapsverificatie uitschakelen

1. Ga naar Instellingen > Profiel > Beveiliging en klik op de verticale stippen naast de verificatiemethode die je wil uitschakelen.

2. Verifieer je identiteit door je wachtwoord in te voeren, en klik op Volgende.

3. Klik op Tweestapsverificatie deactiveren om de deactivering te bevestigen.

Landen die tweestapsverificatie via SMS ondersteunen

Noord-Amerika

• Verenigde Staten

• Canada

Europa

• Oostenrijk

• België

• Kroatië

• Cyprus

• Tsjechië

• Denemarken

• Estland

• Finland

• Frankrijk

• Duitsland

• Griekenland

• Hongarije

• Ierland

• Italië

• Letland

• Litouwen

• Luxemburg

• Malta

• Nederland

• Polen

• Portugal

• Slowakije

• Slovenië

• Spanje

• Zweden

• Verenigd Koninkrijk