Waarom was de cv van mijn kandidaat niet correct ontleed?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Onze cv ontleder leest de cv van je kandidaat om de gegevens eruit te halen en te verwerken in Recruitee, zodat je gemakkelijk kandidaten kunt evalueren gebaseerd op je eigen criteria, bijvoorbeeld met hulp van profiel velden.

Om de informatie van de cv te converteren en te verwerken maken we gebruik van externe cv ontleed software. Jammer genoeg kan het af en toe gebeuren dat een cv niet ontleed kan worden of dat de informatie niet accuraat ontleed is. Hieronder zijn bekende gevallen waar dit kan gebeuren.

CV's zonder een e-mailadres

Wanneer een bestand wordt geüpload als de cv van de kandidaat geen e-mailadres bevat, kan het systeem het bestand niet herkennen als een cv en zal het niet kunnen ontleden.

Let op: als de cv van een kandidaat via e-mail is toegevoegd, beland de e-mail in de non-kandidaten folder onder Team e-mail in je mailbox en kan het handmatig geconverteerd worden naar een kandidatenprofiel.

Meerdere documenten zijn geüpload als cv

Soms wordt een enkel bestand met meerdere documenten als de cv, motivatie, aanbevelingen, etc. geüpload als de cv in Recruitee. Dit zorgt ervoor dat het gehele bestand ontleed wordt en zorgt er soms voor dat andere e-mailadressen worden herkend als het e-mailadres van de kandidaat. Zorg dat de ontleedde informatie dubbel gecheckt is om zeker te weten dat het juiste e-mailadres is ontleed.

CV's die niet gemakkelijk te ontleden zijn

Sommige documenten die geüpload zijn als het cv van een kandidaat zijn misschien niet gemakkelijk te ontleden, wat betekent dat het document niet gelezen kan worden door de ontleder. Meestal gebeurt dit wanneer een cv erg visueel is.

Wanneer de cv van een kandidaat niet ontleed is door het systeem, kun je het volgende checken:

• Is het een Word, PDF, of ODT bestand?

• Kun je de tekst, met name het e-mailadres, in het geüploade document markeren?

• Is er een standaard, web veilig lettertype gebruikt? (bijv. Arial, Times New Roman, Courier, etc.)

• Is het e-mailadres van de kandidaat in de header of voetnoot van het document?

• Was de cv handmatig gescand? Zo ja, is het zoekbaar?

• Is het document beschermd?

Als het document of het e-mailadres in het document onleesbaar zijn door de punten die hierboven zijn genoemd, is het misschien niet mogelijk om de cv correct te ontleden.

Daarnaast kunnen fouten in het ontleden van de inhoud van de cv gebeuren door de machine learning regels van de ontleed software.

Als je twijfelt over waarom een document niet correct ontleed is, neem contact op met ons support team in de chat of via support@recruitee.com.