Dropbox Sign (formerly HelloSign) integratie

Verstuur contracten naar je nieuwe werknemers om juridisch bindende ondertekeningen te verkrijgen

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Gebruik je Dropbox Sign om contracten naar nieuwe werknemers te sturen? Met deze integratie doe je dat met één eenvoudige klik vanuit Recruitee.

Belangrijk: Om deze integratie te kunnen gebruiken moet je Dropbox Sign account toegang hebben tot hun API. Neem contact op met Dropbox Sign of dit het geval is.

Volg de instructies in deze secties eerst als dit nog niet in je account is ingericht:

Een ondertekeningsverzoek versturen

1. Ga naar het profiel van een kandidaat, klik op Meer en selecteer Dropbox Sign versturen.

2. Kies een template.

3. Bereidt het document om te ondertekenen voor. De ondertekenvelden, die tijdens het aanmaken van het template gedefinieerd zijn worden automatisch ingevuld met de gegevens van de ingelogde recruiter en het geselecteerde kandidatenprofiel.

Als je een cc-rol hebt toegevoegd vul dan het e-mailadres in. Als je speciale waarden voor bijkomende velden in je template hebt gebruikt dan worden deze automatisch ingevuld. Vul elk bijkomend veld dat je handmatig hebt toegevoegd in.

4. Klik op Versturen. Er verschijnt een badge in het profiel van de kandidaat dat er een ondertekenverzoek loopt en wie dat verstuurd heeft.

Een samenvatting van het ondertekeningsverzoek verschijnt ook onderaan het profiel van de kandidaat in Dropbox Sign, het laat zien dat het ondertekeningsverzoek voor de ondertekenaars loopt en toont ook de cc-rol.

Zodra één van de ondertekenaars ondertekent wordt de status van hun ondertekening Ondertekend.

Zodra alle ondertekenaars het document hebben ondertekend verandert de badge in het profiel van de kandidaat naar een vinkje en zegt dat het ondertekeningsverzoek voltooid is.

De samenvatting in Dropbox Sign onderaan het profiel van de kandidaat laat dit ook zien.

Als je het ondertekeningsverzoek in Dropbox Sign wilt zien, klik dan ernaast op Open in Dropbox Sign.

Sjablonen aanmaken in Dropbox Sign

Om ondertekeningen te kunnen aanvragen moet je templates aanmaken in Dropbox Sign. Je leest meer over templates in hun help centrum.

1. In Dropbox Sign, ga naar Start en klik op Sjabloon maken.

2. Als je een nieuw sjabloon aanmaakt, upload een document dat je getekend wilt hebben en geef aan welke rollen moeten tekenen.

Je kunt de volgende placeholders gebruiken om namen en e-mails in Recruitee vooraf in te vullen.

Om de ondertekenvolgorde aan te geven zet je een vinkje en plaats je de rollen met de pijlen aan de linkerkant in de gewenste volgorde. In het geval hierboven krijgt de recruiter het document en moet dit tekenen voordat de kandidaat het ondertekeningsverzoek krijgt.

Let op: Als de ondertekeningsvolgorde niet is toegewezen dan krijgen alle rollen het ondertekeningsverzoek tegelijkertijd.

3. Klik op Document klaarmaken om te ondertekenen en het document wordt geopend.

4. Plaats ondertekeningsvelden door deze in je document naar de juiste plek te slepen en neer te zetten.

5. Wijs de velden toe aan de vooraf gedefinieerde rollen. Dit bepaald wie welk veld invult of ondertekent.

6. Ook andere dan ondertekenvelden kunnen toegewezen worden aan de Verstuurder. Dit veld wordt in Recruitee getoond voordat het ondertekeningsverzoek verstuurd wordt. Je identificeert deze velden onder Veld Samenvoegen.

Let op: De velden onder Veld Samenvoegen kunnen de volgende special waarden, die automatisch in Recruitee ingevuld worden, bevatten.

7. Zodra je alle velden hebt ingericht, klik rechtsboven op Doorgaan.

8. Geef je template een naam, voeg een standaard boodschap toe en klik op Template maken.

De integratie instellen

1. Ga naar Marktplaats > Categorieën > Electronische ondertekeningen en selecteer Dropbox Sign om te Integreren.

2. Lees de informatie en bevestig door te klikken op Accepteer en integreer.

3. Recruitee en Dropbox Sign zijn nu geïntegreerd.

Onder Beheren kun je jouw account verbinden, bekijken wie in je Recruitee account hun account al hebben verbonden, kiezen wie kan kijken en ondertekeningsverzoeken kan versturen en de integratie en individuele verbindingen verwijderen.

Je account verbinden

Om ondertekeningsverzoeken naar je nieuwe werknemers te versturen moet je persoonlijke Dropbox Sign account verbonden zijn.

Als accountbeheerder

1. Als je beheerder van het account bent, dan kun je verbinden onder Marktplaats > Categorieën > Electronische ondertekeningen en klik je naast Dropbox Sign op Beheren.

2. Klik op Je account verbinden.

3. Je wordt doorgestuurd naar Dropbox Sign. Log in en klik op Accepteren om toegang toe te staan.

4. Je persoonlijke Dropbox Sign account is nu verbonden met je Recruitee account.

Als wervingsrol met de mogelijkheid om ondertekeningsverzoeken te versturen

Als je wervingsrol, zoals hierboven uitgelegd onder de Integratie inrichten, ondertekeningsverzoeken kan versturen dan kun je rechtstreeks vanuit het profiel van de kandidaat je Dropbox Sign account benaderen als je een ondertekeningsverzoek verstuurt.

1. Open het profiel van de kandidaat en selecteer beneden aan de pagina Dropbox Sign versturen.

2. Je wordt doorgestuurd naar Dropbox Sign. Log in en klik op Accepteren om toegang toe te staan.

3. Je persoonlijke account is nu verbonden met Dropbox Sign en je kunt ondertekeningsverzoeken naar kandidaten, waartoe je toegang hebt, versturen.

Accountbeheerders kunnen onder Marktplaats > Categorieën > Electronische ondertekeningen zien wie in het account hun individuele Dropbox Sign accounts hebben verbonden als ze klikken op Beheren naast Dropbox Sign.

Welke gegevens wisselen Recruitee en Dropbox Sign uit?

• Recruitee deelt de namen en e-mailadressen van alle partijen die betrokken zijn bij het ondertekenverzoek met Dropbox Sign.

• Dropbox Sign deelt de status van elk ondertekenverzoek (bekeken, ondertekend of afgewezen) per ondertekenaar met Recruitee

⚠️ Extra gegevens kunnen worden ondersteund door veldtoewijzing. Bekijk het hulp artikel voor Integratie veldtoewijzing om te weten hoe je velden configureert in Recruitee.

Let op: Recruitee slaat geen persoonlijke gegevens van Dropbox Sign op.