SignRequest integratie

Verstuur contracten naar je nieuwe werknemers om juridisch bindende ondertekeningen te verkrijgen

Cristina avatar
Geschreven door Cristina
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Gebruik je SignRequest om contracten naar nieuwe werknemers te versturen? Met deze integratie doe je dat met één eenvoudige klik vanuit Recruitee.

Volg de instructies in deze secties eerst als dit nog niet in je account is ingericht:

Let op:

• Om de integratie te gebruiken, moet je SignRequest account een deel uit maken van ten minste één Sign-Request team. Lees meer over teams in hun helpartikel of neem contact op met SignRequest support.

• Deze integratie is beschikbaar in het SignRequest's Business plan

Een ondertekeningsverzoek versturen

1. Ga naar het profiel van een kandidaat, klik op Meer en selecteer SignRequest versturen.

Je kunt een ondertekenverzoek ook versturen door helemaal naar beneden in het kandidatenprofiel te bladeren, onder het cv.

2. Kies een template.

3. Maak het te ondertekenen document klaar. Selecteer het template, zet een vinkje bij de e-mailadressen van de Verzender en de contactperso(o)n(en).

Let op: Het e-mailadres van de verzender is vooraf ingevuld met het e-mailadres van de ingelogde gebruiker van Recruitee. Het e-mailadres van de contactpersoon is vooraf ingevuld met het e-mailadres van de kandidaat. Als je meer dan één contactpersoon hebt dan is de laatste de kandidaat.

Onder Velden vind je de extra velden die je aan je template met externe-id's in SignRequest hebt toegevoegd. Als je speciale waarden gebruikt hebt, zoals beschreven bij Templates Maken in SignRequest als externe-id's, dan zijn de velden vooraf ingevuld.

Vul alle niet vooraf ingevulde velden in en klik op Versturen.

4. Er verschijnt een badge in het kandidatenprofiel met het bericht dat er een ondertekenverzoek loopt en info over wie het verstuurd heeft.

Een samenvatting van het ondertekenverzoek verschijnt ook onderaan het kandidatenprofiel onder SignRequest, waaruit blijkt dat het ondertekenverzoek loopt voor de verstuurder en de contactperso(o)n(en).

Wanneer alle ondertekenaars het document ondertekend hebben dan verandert de badge in het kandidatenprofiel in een vinkje met het bericht dat het ondertekenverzoek voltooid is.

De samenvatting onder SignRequest onderaan in het kandidatenprofiel laat dit ook zien.

Als je het ondertekenverzoek in SignRequest wilt zien, klik op Open in SignRequest.

Templates maken in SignRequest

Voor ondertekenverzoeken moeten templates in SignRequest worden gemaakt. Je kunt hier meer over lezen in hun helpcentrum.

In SignRequest, selecteer Templates en klik op Template Maken, of kies een bestaande.

Onder Naam geef je de naam van het template op.

Pas de contactlijst aan; de volgorde bepaalt wie als eerste en tweede moet ondertekenen; of laat het tegelijkertijd ondertekenen.

Let op: De ingavevelden in het template zijn toegewezen aan het Contact in de volgorde waarin de e-mailadressen toegevoegd worden aan het contactveld en die zijn niet gelijk aan de volgorde van ondertekenen. Dit betekent dat bijvoorbeeld contact1 de eerste of laatste ondertekenaar kan zijn, afhankelijk wat je in de volgorde voor ondertekening hebt gespecificeerd. De gegevens van de kandidaat worden altijd in het laatste contact vooraf ingevuld.

Klik op de velden die je wilt verwijderen, bewerken of voeg een placeholder toe door te klikken en een van de opties te kiezen.

Als je informatie aan het document wil toevoegen voordat je het ondertekenverzoek verstuurt (zoals naam, adres, salaris etc. ), dan kun je extra ingavevelden aan jezelf (Verzender) toewijzen en een volgorde van ondertekening toevoegen. Dan ontvangt de ontvanger het document nadat jij de ingavevelden hebt ingevuld.

Dit veld verschijnt alleen in Recruitee als je het ondertekenverzoek verstuurt, wanneer je het Externe-ID veld onder Geavanceerd invult. Als er geen Externe-ID in dit veld is ingevuld, dan verschijnt het niet in Recruitee en moet het ingevuld worden wanneer de Verzender het document ondertekent.

De velden die onder Externe-ID worden gedefinieerd kunnen de volgende speciale waarden bevatten die automatisch vanuit Recruitee ingevuld worden:

De integratie inrichten

1. Ga naar Marktplaats > Categorieën > HRIS en selecteer SignRequest om te Integreren.

2. Lees de informatie en bevestig door te klikken op Accepteer en integreer.

3. Recruitee en SignRequest zijn nu geïntegreerd.

Onder Beheren kun je jouw account verbinden, bekijken wie in je Recruitee account hun account al hebben verbonden, kiezen wie kan kijken en ondertekeningsverzoeken kan versturen en de integratie en individuele verbindingen verwijderen.

Je account verbinden

Om onderteken verzoeken naar je nieuwe wervingen te versturen moet je persoonlijke SignRequest account verbonden zijn.

Als account beheerder

1. Als je een beheerder van het account bent dan kun jij je account verbinden onder Marktplaats > Categorieën > Electronische ondertekeningen nadat je op Beheren naast SignRequest geklikt hebt.

2. Klik op Je account verbinden.

Verifieer dat je je SignRequest account wil verbinden door te klikken op Nu verbinden.

3. Je wordt doorgestuurd naar SignRequest. Login en klik op Autoriseren om toegang toe te staan.

4. Je persoonlijke SignRequest account is nu verbonden met je Recruitee account.

Als wervingsrol met de mogelijkheid om onderteken verzoeken te versturen

Als je, zoals hierboven uitgelegd onder De integratie instellen, met je gebruikersrol onderteken verzoeken kunt versturen, dan kun jij je SignRequest account rechtstreeks in het kandidatenprofiel verbinden wanneer je een onderteken verzoek verstuurt.

1. Open het profiel van de kandidaat en selecteer beneden aan de pagina SignRequest versturen.

2. Zodra je in de pop-up op Nu verbinden klikt wordt je doorgestuurd naar SignRequest. Login en klik op Accepteren om toegang toe te staan.

3. Je persoonlijke account is nu verbonden met HelloSign en je kunt onderteken verzoeken versturen naar kandidaten waar je toegang tot hebt.

Account beheerders kunnen onder Marktplaats > Categorieën > Electronische ondertekeningen zien wie in het account hun individuele SignRequest accounts hebben verbonden als ze klikken op Beheren naast SignRequest.

Welke gegevens wisselen Recruitee en SignRequest uit?

• Recruitee deelt de namen en e-mailadressen van alle partijen die betrokken zijn bij het onderteken verzoek met SignRequest.

• SignRequest deelt de status van elk onderteken verzoek (bekeken, ondertekend of afgewezen) per ondertekenaar

⚠️ Extra gegevens kunnen worden ondersteund door veldtoewijzing. Bekijk het hulp artikel voor Integratie veldtoewijzing om te weten hoe je velden configureert in Recruitee.

Let op: Recruitee slaat geen persoonlijke gegevens van SignRequest op.