Profielvelden beheren

Gebruik profielvelden om meer informatie aan het profiel van een kandidaat toe te voegen

Émilie Némorin avatar
Geschreven door Émilie Némorin
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Sommige vacatures vereisen meer gedetailleerde of specifiekere informatie van kandidaten, zoals de opzegtermijn, taalvaardigheden of salariswensen. Met profielvelden kun je deze informatie nu gemakkelijk in het profiel van een kandidaat opslaan.

Je kunt templates voor profielvelden maken, en voor elke vacature kun je vooraf vastleggen welke velden je wilt vullen. Met deze profielvelden beslis je flexibel welke gegevens je wilt ophalen uit de cv's van je kandidaten, en zoek je ook naar die gegevens in de database met kandidaten.

Hoe stel je profielvelden in

Recruitee heeft een uitgebreide range gegevensformaten:

• Tekst op één regel: korte antwoordvelden zijn het geschiktst als er teveel vaste opties zijn of als je een beknopte, vrije omschrijving wilt.

• Tekst op meerdere regels: deze velden zijn zo ontworpen dat je met zinnen of paragrafen kunt antwoorden. Gewoonlijk gebruikt bij werk voorbeelden of assessmentvragen.

• Één keuze: met dit veldtype krijg je slechts één antwoord.

• Ja/Nee: vraag kandidaten naar een ja of nee.

• Adres: vraag het adres van de kandidaat.

• Geslacht: vraag het geslacht van de kandidaat.

• Geboortedatum: vraag de geboortedatum van de kandidaat.

• Nationaliteit: vraag de nationaliteit in verband met mogelijke visa aanvragen.

• Taalvaardigheden: vraag naar de taalvaardigheden van kandidaten.

• Cijfer: Verzamel informatie aan de hand van cijfers.

• Salaris: De salarisverwachtingen van de kandidaat in de valuta naar keuze.

• Vaardigheden: dit kunnen taalvaardigheden, programmeertalen of zelfs hobby's zijn zoals ze vermeld worden op het cv.

Je kunt vooraf vastleggen welke profielvelden gebruikt moeten worden, en ze kunnen per vacature verschillen. Als je het template voor de profielvelden bewerkt dan wordt dit template voor alle nieuwe vacatures gebruikt. Nadat je de vacature hebt aangemaakt, kun je de velden bewerken op basis van de specifieke behoeften voor de vacature. Als je profielvelden in bestaande vacatures wilt gebruiken, dan moet je een template voor elke bestaande vacature selecteren.

1. Ga naar Instellingen > Templates > Profielvelden

2. Hier kun je een nieuw template aanmaken of een bestaand template bewerken. Je kunt meerdere templates hebben voor verschillende vacatures.

3. Vul de naam van het nieuwe template in en klik op Opslaan. Daarna kun je beginnen met het toevoegen van velden met de knop + Nieuwe toevoegen.

4. Vul de naam van het veld in en selecteer een veldtype. Kies Opslaan & een andere toevoegen of klik op Opslaan.

5. Je kunt de profielvelden bewerken, verwijderen of de volgorde veranderen.

6. Als je een template met de door jouw gewenste profielvelden hebt gemaakt, dan kun je het instellen als standaard door op het stericoon te klikken. Het wordt dan geselecteerd voor alle nieuwe vacatures en gebruikt voor alle kandidaten.

7. Als je meerdere templates hebt en je wilt een ander dan het standaard gebruiken bij een nieuwe vacature, dan selecteer je een ander template onder Workflow. Het geselecteerde template wordt dan gebruikt voor kandidaten voor deze specifieke vacature.

8. Als je voor een bepaalde vacature profielvelden wilt aanpassen, dan is het mogelijk profielvelden toe te voegen, te wijzigen of te verwijderen nadat je een template voor een vacature geselecteerd hebt. Als je er een wijzigt dan zie je Aangepast voor deze vacature.

9. Klik op Aangepast voor deze vacature en selecteer Als template opslaan om een aangepaste set profielvelden als sjabloon op te slaan voor gebruik in andere taken.

Werken met profielvelden

Als een kandidaat is toegewezen aan een vacature, dan zullen de profielvelden die zijn geselecteerd in de Workflow van de vacature zichtbaar zijn op het profiel van de kandidaat. Deze kunnen ingevuld worden of bewerkt worden door jou of je hiring team of ze kunnen automatisch ingevuld worden met de gegevens uit het cv van de kandidaat.

Als er al enkele kandidaten in de funnel zitten en je voegt later profielvelden toe, dan kun je de cv's van de kandidaten in de funnel opnieuw verwerken. Als de informatie aanwezig is dan wordt die uit het cv gehaald en in het betreffende velden ingevuld.

Belangrijk: Alleen profielvelden uit vacature templates worden automatisch ingevuld. Profielvelden die handmatig aan het kandidaat profiel zijn toegevoegd, worden niet uit de cv gehaald.

Daarnaast wordt de werkervaring verwerkt en gevisualiseerd onder het tabblad Ervaring.

Je kunt profielvelden met het potloodicoon bewerken; beweeg met je muis over het veld en het potloodicoon verschijnt.

Bewerk het profielveld en Opslaan.

Onder Activiteit kun je zien wie het veld heeft gewijzigd en ook het verschil zien tussen het vorige en bijgewerkte veld.

In het Kandidatenoverzicht, kun je filteren en zoeken op profielvelden. Klik op + Toevoegen en blader omlaag naar de optie Profielvelden.

Kies de profielvelden en selecteer de filters waarmee je door je kandidatendatabase wilt zoeken.

Recruitee is fantastisch in het volgen van kandidaten en aannemen gebaseerd op de verzamelde gegevens. Probeer dit nu in je Recruitee account!