Werven met talentpools

Een sterk netwerk opbouwen? Gebruik talentpools om de juiste medewerkers aan te nemen.

Émilie Némorin avatar
Geschreven door Émilie Némorin
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Soms moet je kandidaten met veel potentieel afwijzen. En soms vind je online geweldige profielen, maar zijn er geen geschikte, lopende vacatures. Het is alsof je een misdaad begaat als je een geweldig talent links laat liggen, daarom hebben we talentpools opgezet.

Beschouw talentpools als je eigen kandidatendatabase. Hier sla je potentiële kandidaten op, als je geen geschikte, lopende vacature hebt. Als je een vacature krijgt dan kun je in deze database vol met veelbelovende en al gekwalificeerde kandidaten gaan zoeken.

Er zijn vier manieren om effectief talentpools op te bouwen. Eerst maak je een nieuwe talentpool: kies Talentpools in het menu aan de rechterkant en klik op de blauwe knop Nieuwe talentpool.

1 - Voeg handmatig kandidaten aan een talentpool toe

Kies Talentpools in het menu aan de rechterkant en selecteer de talentpool waaraan je kandidaten wilt toevoegen. Klik rechtsboven op de knop Voeg kandidaten toe.

Kies Voeg handmatig toe en vul de gegevens van de kandidaat in. Klik op Voeg toe als je klaar bent.

2 - Handmatig cv's in bulk uploaden naar een talentpool

Selecteer in Talentpools de talentpool waaraan je kandidaten wilt toevoegen. Klik rechtsboven op de knop Voeg kandidaten toe.

Klik op de knop Upload CV’s. Word, PDF, en ODT bestanden zijn toegestaan. Gebruik CTRL of SHIFT om meerdere bestanden te selecteren.

3 - Haal kandidaten uit andere bronnen met behulp van de sourcing-extensie van Recruitee

Vind je geweldige profielen op LinkedIn, GitHub, Dribbble, of Facebook? Importeer ze dan direct in Recruitee met onze intuïtieve sourcing-extensie.

Je kunt de sourcing-extensie voor Chrome hier downloaden.

Na het installeren van de sourcing-extensie zie je het icoon van Recruitee naast het online profiel van een kandidaat op GitHub, Facebook, Dribbble, en andere platforms. Klik op het icoon, controleer de naam en het e-mailadres van de kandidaat, voeg eventueel tags of bronnen aan kandidaten toe en wijs ze aan de talentpool toe. Klik daarna op Kandidaat toevoegen.

Dat is alles! Deze kandidaat bevindt zich nu in de gekozen talentpool.

4 - Organiseer kandidaten in een talentpool

De gemakkelijkste manier om kandidaten in een talentpool te beheren is gebruik maken van tags en bronnen.

Je kunt een kandidaat van een tag voorzien door naar het profiel te gaan. Klik op de plus knop naast Tag of Bron. Kies de tag(s) of bron(nen) die je wilt toevoegen. Als je een nieuwe tag of bron wilt toevoegen, dan tik je de naam in de bovenste balk in en klik je op Nieuwe maken. Later kun je kandidaten filteren, zowel op deze tags als ook op andere gegevens uit de profielen van kandidaten.

Klik op het tabblad Filter in de bovenste balk van je talentpool. Je kiest en combineert hier verschillende filters: bronnen, tags, beoordelingen, enzovoorts om kandidaten te filteren. Je kunt hier ook kandidaten selecteren en bulkacties uitvoeren.