E-mail
Verbind je eigen mailbox met Recruitee

Synchroniseer je Gmail, Outlook of een andere mailbox

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Synchroniseer jouw eigen mailbox met Recruitee en communiceer met kandidaten op een plek.

In dit artikel:

Hoe het werkt

Het synchroniseren van je mailbox werkt twee richtingen op. Met andere woorden: alle e-mails met kandidaten in je Recruitee-mailbox worden vertoond in je persoonlijke mailbox en alle e-mails met kandidaten in je persoonlijke mailbox worden vertoond in je Recruitee-mailbox.

Het systeem scant de koppen van je e-mails (ontvanger, afzender, en onderwerp) om de e-mails met kandidaten te identificeren en te synchroniseren met Recruitee. Alle e-mailverkeer met kandidaten wordt dus tijdelijk opgeslagen in Recruitee en wordt verwijderd zodra de kandidaat is verwijderd.

Zaken om rekening mee te houden

Voeg niet je persoonlijke e-mailadres toe aan een profiel van een kandidaat

Als je jouw persoonlijke e-mailadres gebruikt in een profiel van een kandidaat, kan het voorkomen dat er e-mails tussen jou en andere Recruitee-gebruikers in de mailbox verschijnen. Dit komt doordat het synchroniseren twee kanten op werkt.

Wees voorzichtig met het doorsturen van e-mails van kandidaten naar collega's vanuit Recruitee.

Wanneer je een e-mail doorstuurt, wordt het aantal gesynchroniseerde e-mails dat beschikbaar is in Recruitee groter. Een doorgestuurde e-mail wordt omgezet in een nieuwe mailwisseling en blijft toegankelijk via het kandidaatprofiel, ook al is de kandidaat hier niet bij betrokken. Wees daarom extra voorzichtig bij het selecteren van de juiste mailwisseling wanneer je een kandidaat beantwoordt.

Archiveer je vacatures zodra er iemand is aangenomen

Op het moment dat een Vacature is gearchiveerd, stopt de synchronisatie tussen je persoonlijke mailbox en de kandidaten binnen die Vacature. Archiveer de vacature zodra de kandidaat is aangenomen, om te voorkomen dat verdere e-mailwisseling tussen hen en je gesynchroniseerde e-mail in je Recruitee-mailbox verschijnt.

Het is niet mogelijk om inboxes van algemene vacatures te synchroniseren met meerdere Recruitee-gebruikersaccounts.

Je kunt met het systeem een mailbox aan slechts één persoon verbinden. Je kunt CV's doorsturen naar de bedrijfsinbox in je Recruitee-account vanuit de vacature-inboxes, zoals vacatures@jouwbedrijf.com.

Stuur e-mails niet om naar andere mappen in jouw mailbox

Wanneer je je externe mailbox scant op berichten om te synchroniseren met Recruitee, controleert het systeem alleen de mappen die in je mailbox als inkomend en uitgaand zijn gemarkeerd. Als je e-mails doorstuurt of verplaatst naar een andere map, worden ze mogelijk niet gesynchroniseerd met Recruitee.

Je Gmail met Recruitee synchroniseren

1. Ga naar Instellingen > Mijn account > Profiel om bij de e-mailinstellingen te komen.

2. Onder E-mail aanbieder, klik naast Google (Gmail) op Activeer.

3. Klik op Verbind.

4. Je wordt omgeleid naar de verbindingspagina van Google, waar je meer instructies vindt. Volg deze alsjeblieft.

5. Zodra de synchronisatie actief is, zullen alle e-mails van kandidaten van de afgelopen 14 dagen worden gesynchroniseerd. Oudere e-mails kunnen niet worden gesynchroniseed.

Je Outlook/Exchange met Recruitee synchroniseren

1. Ga naar Instellingen > Mijn account > Profiel om bij de e-mailinstellingen te komen

2. Onder E-mail aanbieder, klik op Activeer naast Microsoft (Outlook/Exchange).

3. Klik op Verbind. Je wordt omgeleid om in te loggen op Microsoft (Outlook/Exchange).

4. Geef Recruitee toegang tot je Microsoft-info door op Ja te klikken.

Je wordt teruggeleid naar Recruitee. Zodra de synchronisatie actief is, zullen alle e-mails van kandidaten van de afgelopen 14 dagen worden gesynchroniseerd. Oudere e-mailwisselingen kunnen niet worden gesynchroniseed.

Andere mailboxes synchroniseren

We ondersteunen verbindingen met andere mailboxen via IMAP/SMTP.

1. Ga naar Instellingen > Mijn account > Profiel om bij de e-mailinstellingen te komen

2. Onder E-mail aanbieder, klik op Activeer naast Andere mailbox.

3. Vul het e-mailadres in van de mailbox die je wil synchroniseren, samen met je gebruikersnaam, wachtwoord en SMTP- en IMAP-instellingen.

Weet je niet goed wat je moet doen met de instellingen, neem dan contact op met je e-mailprovider of ons support team. We doen ons best om je te helpen.

De synchronisatie van je mailbox opheffen

1. Ga naar Instellingen > Mijn account > Profiel om bij de e-mailinstellingen te komen

2. Klik naast Recruitee op Activeer.

3. Vul een e-mailadres naar keuze in, en klik op Gebruik deze e-mail.

4. De e-mail van Recruitee is nu actief en de synchronisatie met je eigen mailbox is opgeheven.