Gebruikersrollen

Bepaal toegang voor je team op basis van de rol

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met gebruikersrollen stel je vast welke teamgenoten toegang hebben tot welke delen van je wervingsproces.

In dit artikel:

⚠️ Gebruikersrollen aanmaken en wijzigen en standaardmeldingen instellen kan in ons Lead- en Scale abonnement.

Standaard gebruikersrollen

Er zijn al zes standaard gebruikersrollen ingesteld in je Recruitee account, onder Instellingen > Bedrijf > Gebruikersrollen.

Beheerder

Administrators hebben toegang tot alle kandidaten, vacatures en instellingen. Ze kunnen het bedrijfsaccount en de leden volledig beheren. Alleen gebruikers met deze rol kunnen andere beheerders uitnodigen en verwijderen, hebben toegang tot gegevens van hoog niveau en kunnen alle items met beperkte zichtbaarheid bekijken.

📌 Deze rol kun je niet bewerken.

Bedrijfsrecruiter

Bedrijfsrecruiters hebben dezelfde toegang tot kandidaten en vacatures als Administrators. Ze kunnen alleen geen administrators verwijderen, hebben geen toegang tot gegevens van hoog niveau en kunnen niet alle items met beperkte zichtbaarheid bekijken.

Vacaturemanager

Vacaturemanagers zijn van begin tot eind betrokken bij het wervingsproces.

Reviewer

De primaire taak van een Reviewer is om kandidaten te bekijken en evalueren.

Accountant

De Accountant-rol is het meest geschikt voor accountants die bedrijfsabonnementen en facturen beheren.

Marketing/Design

De Marketing/Design-rol is voor gebruikers met beperkte toegang tot het wijzigen van de werken-bij site.

Een nieuwe gebruikersrol aanmaken

1. Ga naar Instellingen > Bedrijf > Gebruikersrollen en selecteer + Nieuwe rol.

2. Kies of je een bestaande rol wil dupliceren of een nieuwe rol wil maken.

3. Geef de rol een naam, schrijf een omschrijving en klik op Maken.

4. Ga door de verschillende categorieën en selecteer de rechten voor de nieuwe rol.

⚠️

Elke gebruikersrol die toegang dient te hebben tot kandidaten, moet toegang hebben tot Vacatures > Vacatures en Kandidaten bekijken > Kandidaten bekijken. Als iemand alleen individuele kandidaten mag inzien, dan kun je beter de Kandidaten delen-functie gebruiken.

Gebruikers met toegang tot Bedrijf > Teamgenoten en rollen beheren kunnen nieuwe rollen en gebruikers toevoegen met andere rechten dan die van hen.

5. Klik rechtsboven op Beheer de standaardmeldingen en volg de stappen bij Standaardmeldingen om ze voor deze gebruikersrol in te stellen.

6. Klik op Opslaan. Kies Bestaande teamgenoten opnieuw toewijzen of + Nodig nieuwe teamgenoten uit om gebruikers aan deze rol toe te wijzen.

Als je een volledige lijst van alle rechten van deze rol wil bekijken, klik dan rechts op de drie punten en kies Alle rechten bekijken.

Gebruikersrollen beheren

Standaardmeldingen instellen, gebruikersrollen vergelijken, wijzigen, herordenen of verwijderen.

Standaardmeldingen

Kies de meldingen die teamgenoten met specifieke gebruikersrollen standaard zullen ontvangen. Teamgenoten kunnen hun individuele voorkeuren voor meldingen wijzigen en resetten bij Instellingen > Meldingen.

1. Kies een gebruikersrol bij Instellingen > Bedrijf > Gebruikersrollen.

2. Klik op Beheer de standaardmeldingen

3. Kies standaardmeldingen voor de rol. Je kunt kiezen tussen web-, mobiel- en e-mailmeldingen. Welke meldingen je uit kunt kiezen, hangt af van de rechten van de geselecteerde rol. Klik op Toon uitgebreide instellingen om de volledige lijst te bekijken.

💡 Klik op Standaardinstellingen herstellen om de standaardmeldingen van deze gebruikersrol te resetten naar de standaardinstellingen van het systeem.

4. Klik op Klaar.

Gebruikersrollen vergelijken

1. Ga naar Instellingen > Bedrijf > Gebruikersrollen en selecteer Rollen vergelijken.

2. Kies de rollen die je wilt vergelijken en klik op Vergelijken.

3. Bekijk en vergelijk de rechten van de geselecteerde rollen. Klik op Rollenlijst bijwerken om de rollen die je vergelijkt te wijzigen.

Gebruikersrollen wijzigen

1. Ga naar Instellingen > Bedrijf > Gebruikersrollen en kies de rol die je wil bewerken.

2. Wijzig de rechten in de categorieën en klik op Opslaan.

[video-to-gif output image]

Als je de naam of omschrijving van de rol wilt bewerken, klik op het potloodicoon naast de naam.

Gebruikersrollen herschikken

2. Sleep en zet de rollen in de gewenste volgorde neer.

Gebruikersrollen verwijderen

1. Ga naar Instellingen > Bedrijf > Gebruikersrollen en selecteer de rol die je wilt verwijderen.

2. Klik rechts op de drie puntjes en kies Verwijderen.

3. Als er nog teamgenoten toegewezen zijn aan de rol die je wilt verwijderen, kies dan een nieuwe rol waaraan je ze toewijst. Klik op Opnieuw toewijzen en verwijderen om de verwijdering te bevestigen.