Alle Kollektionen
Compliance
DSGVO
Ist Recruitee DSGVO konform?
Ist Recruitee DSGVO konform?

Recruitee ist DSGVO-konform

Vor über einer Woche aktualisiert

Recruitee heeft hard gewerkt om zich voor te bereiden op de EU General Data Protection Regulation (GDPR), in het Nederlands is dit de algemene verordening gegevensbescherming (AVG), om er zeker van te zijn dat we aan haar verplichtingen voldoen en transparant blijven wat betreft meldingen naar kandidaten en hoe we omgaan met gegevens.

Dit is een overzicht van de AVG en hoe Recruitee er op voorbereid is:

Wat is de AVG?

De AVG (GDPR) is een uitgebreide wet inzake gegevensbescherming, die op 25 mei 2018 van kracht is geworden. Ze verving de bestaande EU-wetten om de bescherming van “persoonlijke gegevens” en de rechten van individuen te versterken. Het is één set met regels die de verwerking en monitoring van EU-gegevens regelt.

Heeft het invloed op mij?

Ja waarschijnlijk wel. Als je, binnen de EU, gegevens van een persoon bezit of verwerkt, dan is de AVG op jou van toepassing. Of je nu wel of niet in de EU gevestigd bent.

Zo heeft Recruitee zich op de AVG voorbereid

Onze teams hebben hard gewerkt om er zeker van te zijn dat we voldoen aan de AVG. Het was een enorme revisie van processen en workflows om ervoor te zorgen dat we aan onze wettelijke verplichtingen voldeden, het beste voor onze klanten deden, en toch snel konden blijven schakelen, opschalen en een geweldig product ontwikkelen.

Dit zijn de voornaamste dingen die we deden:

We hebben een Information Security Officer en Legal Counsel aangesteld

We hebben zorgvuldig een functionaris geselecteerd die een diepgaand begrip heeft van ons bedrijf en onze branche. Vanaf het begin is deze betrokken bij de verschillende projecten gericht op het voldoen aan de AVG. Een van de bouwstenen is dat alle werknemers van Recruitee en alle zakelijke relaties vertrouwelijkheidsovereenkomsten ondertekenen. Onze Information Security Officer en Legal Counsel blijft een essentiële rol spelen in onze productontwikkeling.

We hebben nieuwe functies gemaakt

Door vanaf het begin rekening te houden met de wettelijke aspecten hebben we nieuwe functies snel kunnen ontwikkelen. Een van de kernfuncties van de AVG is het anonimiseren van de persoonlijke gegevens van kandidaten, waardoor volledige rapportage mogelijk is van kandidaatprofielen die je niet meer hebt. Een andere functie is de mogelijkheid om aan te geven hoe lang je gegevens van kandidaten wilt bewaren. Er is een functie waarmee kandidaten kunnen verzoeken om toegang, verwijdering of correctie van hun gegevens in jouw database in Recruitee. Bij het inplannen van interviews in gesynchroniseerde agenda's bieden we ook de optie om de namen van kandidaten automatisch te verwijderen uit uitnodigingen. Bij het inplannen van interviews kun je ook ervoor kiezen om de afspraak privé te maken in alle gesynchroniseerde agenda's.

We hebben onze algemene voorwaarden, privacybeleid, gebruiksvoorwaarden en gegevensbeschermings- en dienstverleningsovereenkomst bijgewerkt

Ze zijn allemaal onderdeel van het nieuwe raamwerk dat we rond de AVG hebben ontwikkeld. We zien het als de basis voor al onze bedrijfsactiviteiten. Als je meer wilt weten over dit raamwerk neem dan contact op met ons via legal@recruitee.com.

Vragen?

Als je vragen hebt over de AVG neem dan gerust contact op met ons via messenger. We chatten er graag over.

Hat dies Ihre Frage beantwortet?